Πέμπτη 19 Μαρτίου 2020

Ο κορωνοϊός "φρέναρε" τον Προαστιακό για Κάτω Αχαΐα.

Μόλις 17 μέρες παρέμεινε ζωντανό το τρενάκι Πάτρα - Κάτω Αχαΐα καθώς, λόγω του κορωνοϊού, από προχθές Τρίτη ανεστάλη προσωρινά η λειτουργία της νέας γραμμής του Προαστιακού.

Τα δοκιμαστικά πρώτα δρομολόγια του Προαστιακού είχαν ξεκινήσει από το Σάββατο 29 του μηνός Φεβρουαρίου, όμως την τελευταία εβδομάδα η κίνηση ήταν ελάχιστη.
Για το τρενάκι, το οποίο ξεκίνησε με ελάχιστα δρομολόγια, πέντε την ημέρα, κρίθηκε από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ ότι δεν θα μπορούσε ούτως ή άλλως να λειτουργήσει με ένα ή δύο δρομολόγια την ημέρα.
ΟΣΕ και ΤΡΑΙΝΟΣΕ λόγω της μεγάλης μείωσης της μεταφορικής κίνησης, δίνουν αυτήν την περίοδο βάση στα μέτρα πρόληψης κατά του κορωνοϊού, περιορίζοντας το προσωπικό στο 1/3 της καθημερινής βάρδιας, παρέχοντας και τις άδειες ειδικού σκοπού στο προσωπικό τους.
Αυτή την περίοδο ΟΣΕ και ΤΡΑΙΝΟΣΕ ρίχνουν το βάρος στην γραμμή του προαστιακού Πάτρα - Ρίο (αξίζει να σημειωθεί πως διακόπηκε προσωρινά η λεωφορειακή σύνδεση Καστελόκαμπος-Αγιος Βασίλειος) και τη σύνδεση με Κιάτο, παράλληλα με το τρενάκι του Βουραϊκού το οποίο παραμένει σε λειτουργία για τα Καλάβρυτα.
Πρέπει να σημειωθεί ότι από τη Δευτέρα 17 Μαρτίου έχει αναστείλει τη λειτουργία του και το τρενάκι της τουριστικής γραμμής Κατάκολο - Ολυμπία - Κατάκολο καθώς η κρουαζιέρα την οποία εξυπηρτεί κατά βάση, έχει δεχθεί σημαντικό πλήγμα λόγω της πανδημίας.

achaianews.gr