Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2020

Κώστας Καραμανλής: Κρίσιμα έργα θα υλοποιηθούν. Αναβάθμιση και εκσυγχρονισμό του σιδηροδρομικού μας δικτύου.

Κώστας Καραμανλής: Τη δέσμευση ότι θα υλοποιηθούν κρίσιμα έργα που έχει αναλάβει η κυβέρνηση έκανε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών.

Κώστας Καραμανλής: »Η δική μας σχολή βασίζεται στους χαμηλούς τόνους και την υπευθυνότητα. Υλοποιείται στην πράξη με σχέδιο και συστηματική προσπάθεια που καμιά φορά μπορεί να φαίνεται ότι αργεί, αλλά τελικά αποδίδει καρπούς. Και μόνο αυτή η υπεύθυνη σχολή πολιτικής έχει τα εχέγγυα να δημιουργήσει στην πράξη ανάπτυξη για τη χώρα και καλύτερη ποιότητα ζωής για τους πολίτες».

Αυτά τόνισε μεταξύ άλλων σήμερα αργά το μεσημέρι από τη Λάρισα στο πλαίσιο του «ΙΙ Ευρωπαϊκού Forum Ανάπτυξης», ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Κώστας Καραμανλής. Ο ίδιος έκανε αναφορά σε τέσσερις βασικές προτεραιότητες σχεδίου, τις οποίες, όπως εξήγησε, έχει ξεχωρίσει, γιατί και οι τέσσερις υπηρετούν τον ίδιο μεγάλο στόχο: την ανάπτυξη. Μεταξύ άλλων ο κ. Καραμανλής τόνισε: «να δώσουμε οριστικές λύσεις σε μεγάλα έργα που έχει ανάγκη ο τόπος, αλλά πολλά από αυτά τα παραλάβαμε να αντιμετωπίζουν πολύπλοκα προβλήματα». Για να εξηγήσει:

«Ιδίως προβλήματα που χρόνιζαν, από το Πάτρα-Πύργος μέχρι το Μετρό της Θεσσαλονίκης, λύνονται με εντατική μελέτη, σφαιρική αντιμετώπιση και τελικά εύστοχες, ρεαλιστικές παρεμβάσεις. Είμαστε εδώ για να διασφαλίσουμε ότι κρίσιμα έργα που έχει ανάγκη ο τόπος θα υλοποιηθούν. Με υψηλή ποιότητα, εξασφαλισμένη χρηματοδότηση, το συντομότερο δυνατό και όσο γίνεται χαμηλότερο κόστος. Αυτή είναι η δέσμευσή μας».

Ακόμα, στο πλαίσιο του παραπάνω σχεδίου, μίλησε για στοχευμένες θεσμικές παρεμβάσεις, για το καθεστώς ανάθεσης, υλοποίησης και λειτουργίας των έργων. Θέλουμε διαφάνεια, απλούστευση διαδικασιών και σεβασμό στον φορολογούμενο, τόνισε χαρακτηριστικά ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών. Αναλαμβάνουμε, δεν παρέλειψε να υπογραμμίσει επίσης, συγκεκριμένες δράσεις που εκσυγχρονίζουν τη χώρα και την καθημερινότητά μας, για να εξηγήσει:
» Από τη διαλειτουργικότητα των διοδίων, για να σταματήσει αυτό το αστείο, για να πας από την Αθήνα στη Θεσσαλονίκη να πρέπει να έχεις 3-4 διαφορετικούς πομποδέκτες για τα διόδια… Έως σημαντικά αντιπλημμυρικά έργα και παρεμβάσεις οδικής ασφάλειας σε όλη τη χώρα, τα υδατοδρόμια, και βέβαια την αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό του σιδηροδρομικού μας δικτύου».

pagenews.gr