Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2020

ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΑΠΟΒΑΘΡΕΣ.

Γράφει ο Zack Newmark 

Το κάπνισμα θα απαγορευτεί σύντομα σε όλους τους σιδηροδρομικούς σταθμούς στις Κάτω Χώρες, σύμφωνα με το εθνικό σιδηροδρομικό δίκτυο. Ο οργανισμός συνεργάζεται με την εταιρεία σιδηροδρομικής υποδομής ProRail για να επεκτείνει την υφιστάμενη απαγόρευση του καπνίσματος ώστε να περιλαμβάνει πλατφόρμες και άλλες εγκαταστάσεις σταθμών.
Οι πινακίδες καπνίσματος στις πλατφόρμες θα αφαιρεθούν τον Οκτώβριο. Η ProRail είπε προηγουμένως ότι θα αποσυναρμολογήσει όλες τις περιοχές όπου οι επιβάτες μπορούν να καπνίζουν μέχρι το 2021.
Τα προϊόντα καπνού επίσης δεν θα πωλούνται πλέον σε καταστήματα που ανήκουν στην NS, δηλαδή στο Kiosk και στα StationsHuiskamer, από την 1η Απριλίου. Η απαγόρευση του καπνού θα τεθεί σε εφαρμογή σε αυτά τα 136 σημεία πωλήσεων.  Συνολικά, η NS λειτουργεί περίπου 270 καταστήματα.
"Επιπλέον, η NS δεν θα κλείσει πλέον νέες συμβάσεις με ενοικιαστές που θέλουν να πουλήσουν καπνό στο σταθμό", ανέφερε η NS σε δήλωση.
Η ProRail βρίσκεται ήδη στη διαδικασία απομάκρυνσης των θυρών καπνιστών 390 και των σχάρων διάθεσης τσιγάρων που παραμένουν σε περίπου 100 από τους 400 σιδηροδρομικούς σταθμούς στις Κάτω Χώρες.

nltimes.nl