Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2020

Στα πράσινα τρένα στρέφεται η Γερμανία.


H Γερμανία προχωρά με ένα φιλόδοξο και «πράσινο» project για τις μεταφορές, και δη τις σιδηροδρομικές γραμμές.

Πιο συγκεκριμένα, η ευρωπαϊκή χώρα εγκαινίασε ένα σχέδιο συνολικού προϋπολογισμού $95 δις, προκειμένου να εκσυγχρονίσει και να επεκτείνει το απαρχαιωμένο σιδηροδρομικό της δίκτυο, πάντα με γνώμονα την προστασία του περιβάλλοντος.

Το δεκαετές πλάνο, πέραν του εκσυγχρονισμού τρένων, γεφυρών και αμαξοστοιχιών, περιλαμβάνει και τον εξηλεκτρισμό πολλών διαδρομών, με σκοπό παράλληλα το επιβατικό κοινό να περιορίσει τη χρήση των –περισσότερο ρυπογόνων– αεροπλάνων και αυτοκινήτων.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης για την υπογραφή της συμφωνίας στο Βερολίνο, ο Γερμανός υπουργός Μεταφορών, Andreas Scheuer, σημείωσε χαρακτηριστικά ότι «η επόμενη θα είναι η δεκαετία των τρένων».

Η συμφωνία μεταξύ της γερμανικής κυβέρνησης και της Deutsche Bahn AG εντάσσεται στο ευρύτερο σχέδιο της Γερμανίας για τον εκσυγχρονισμό των υποδομών της και τη μείωση των εκπομπών άνθρακα, ιδιαίτερα από τον κλάδο των μεταφορών και της ενέργειας.

Τέλος, όπως αναφέρει το Bloomberg, η διαχειρίστρια εταιρεία των γερμανικών σιδηροδρόμων δεχόταν πιέσεις, λόγω της αυξανόμενης επιβατικής ζήτησης, για τον εκσυγχρονισμό και την ανανέωση του δικτύου και του υπερήλικου στόλου, που πολλές φορές αποτύγχαναν να παράσχουν ποιοτικές υπηρεσίες μεταφοράς.


naftikachronika.gr