Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2019

Έφυγε από την ζωή ο σιδηροδρομικός Κώστας Μανασής.

Θλίψη προκάλεσε στην οικογένεια των σιδηροδρομικών η είδηση του θανάτου του σιδηροδρομικού Κώστα Μανασή μετά από πολύμηνη μάχη με την επάρατο νόσο. 


Η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί σήμερα Κυριακή και ώρα 15:00 στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Αξιούπολης, καθώς και η ταφή του στα κοιμητήρια της πόλης.
Ο εκλιπόν ήταν δραστήριο μέλος της κοινωνίας της Αξιούπολης. Συμμετείχε σε όλα τα πολιτιστικά δρώμενα με ενεργό δράση. 

«Ήταν ένας πολύ κάλος άνθρωπος και αγαπητός όχι μόνο ως συνάδελφος άλλα και άνθρωπος. Εγώ που έτυχε να είμαι και συνάδελφος του και πατριώτης του, τον θαύμαζα για την δράση του στις πολιτιστικές εκδηλώσεις» μας είπε ο σιδηροδρομικός κ. Κυριάκος Μπαξεβάνης,

Πριν ένα χρόνο γράφαμε με τίτλο
"Αναζητώντας ιστορικά στοιχεία για τον Σ.Σ. Αξιούπολης".


Αρχείο Γρ.Γκελεμπέση-axioupolis.gr

Την ιστορία της Αξιούπολης αλλά και του σιδηροδρομικού σταθμού του χωριού διαπραγματεύεται η συγγραφή του βιβλίου που πρόκειται να εκδώσει σταθμάρχης του ΟΣΕ.
Ειδικότερα, ο κ. Κώστας Μανασής ξεκινά την συγγραφή βιβλίου με την ιστορία του χωριού του αλλά και την ιστορία του σιδηροδρομικού σταθμού της Αξιούπολης. Στην αναζήτηση στοιχείων πότε ο σταθμός Αξιούπολης μετονομάσθηκε από Gare de Goumentze σε Σ.Σ. Αξιούπολη, είναι το στοιχείο που αναζητά ο συγγραφέας. Αν κάποιος από τους αναγνώστες μας γνωρίζει κάτι σχετικό μπορεί να ενημέρωση τον κ. Μανασή.


Χρήστος Γιαννακίδης


"Σ.Ν." Στην οικογένεια του θανόντα εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια