Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2019

Το ΠΑΜΕ Σιδηροδρομικών για την κατάληψη των γραμμών στην Σφενδάλη από μετανάστες.

Στην απελπιστική κατάσταση που βρίσκονται οι μετανάστες – πρόσφυγες κατέλαβαν τη γραμμή στο σταθμό Σφενδάλης με αποτέλεσμα να διακοπεί η κυκλοφορία των τραίνων.
Καταδικάζουμε τον εντεινόμενο αυταρχισμό, την καταστολή, την αφόρητη κατάσταση για τους χιλιάδες ξεριζωμένους, θύματα των ιμπεριαλιστικών πολέμων και επεμβάσεων.
 • Να κλείσουν οι απαράδεκτες «Μόριες», τα κέντρα κράτησης – hot spots. 
• Αξιοπρεπείς συνθήκες ζωής για τους πρόσφυγες για όσο παραμένουν στη χώρα μας. 
• Γρήγορη εξέταση των αιτημάτων τους και μετάβασή τους στη χώρα προορισμού τους. 
Η κυβέρνηση της ΝΔ βρίσκοντας έτοιμο το έδαφος από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, εμπλέκει όλο και περισσότερο το μεταναστευτικό στα ευρωατλαντικά παζάρια και τις αντιθέσεις. Επεκτείνει την αντιμεταναστευτική πολιτική στον ίδιο δρόμο της καταστροφικής συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας που κρατά εγκλωβισμένους στην Ελλάδα χιλιάδες μετανάστες και πρόσφυγες. Εντείνει την καταστολή, ενισχύει το μηχανισμό απελάσεων. 
Αιτία για τη μετανάστευση και την προσφυγιά αποτελούν οι ανταγωνισμοί για το μοίρασμα και τον έλεγχο των αγορών, των πηγών και των δρόμων μεταφοράς ενέργειας, που έχουν θύματα τους εργαζόμενους όλων των χωρών και κερδισμένους μια χούφτα μονοπωλιακούς ομίλους. 
Οι έλληνες, οι πρόσφυγες, οι μετανάστες εργάτες να παλέψουμε μαζί για έναν κόσμο χωρίς φτώχεια, εκμετάλλευση, πολέμους, προσφυγιά. 

Γραμματεία σιδηροδρομικών του ΠΑΜΕ