Παρασκευή 28 Ιουνίου 2019

Αποκαταστάθηκε η σιδηροδρομική συγκοινωνία στη Ρουμανία.


Αποκαταστάθηκε, η σιδηροδρομική συγκοινωνία στην Ρουμανία η οποία είχε διακοπεί σε πολλά τμήματα του δικτύου λόγω των ισχυρών καταιγίδων που σημειώθηκαν σε όλη τη χώρα.

Όπως ανακοίνωσε η Εθνική Εταιρεία Σιδηροδρόμων της Ρουμανίας (CFR), «η κυκλοφορία των τρένων στο τμήμα των σταθμών Καρανσέμπες και Όρσοβα στη δυτική Ρουμανία αποκαταστάθηκε. Τα τρένα που σταματούν στους σταθμούς εντός του χρονικού πλαισίου που απαιτείται για την ασφαλή εκτέλεση των εργασιών για την επαναφορά της κυκλοφορίας θα είναι σε θέση να ταξιδέψουν στο τμήμα Σλάτινα Τίμις-Τερέγκοβα με ντίζελ».

Όπως αναφέρει το Αθηναικό Πρακτορείο Ειδήσεων, έξι τρένα έμειναν ακινητοποιημένα το πρωί στους σταθμούς μετά τη διακοπή της σιδηροδρομικής κυκλοφορίας μεταξύ των σταθμών Καρανσέμπες και Όρσοβα, όπου έπεσαν δέντρα λόγω των καταιγίδων και κατέστρεψαν την ηλεκτρική γραμμή υψηλής τάσης που τροφοδοτούσε τα τρένα, ανακοίνωσε η CFR. Έξι άλλα τρένασταμάτησαν προσωρινά το πρωί στους σταθμούς Ποάρτα, Βαλισοάρα, Ντομασνέα Κορνέα και Κρουσόβατ, ενώ δεκάδες εργάτες από το βράδυ έκοβαν δέντρα και τα απομάκρυναν από τις γραμμές και επισκεύαζαν τη γραμμή υψηλή τάσης, σε διάφορα μέρη μεταξύ των σταθμών της Σλάτινας Τίμις – Τέρεγκοβα.

Η CFR διαβεβαιώνει τους επιβάτες ότι όλο το προσωπικό εργάζεται στις περιοχές που πλήττονται από καταιγίδες, έτσι ώστε η σιδηροδρομική κυκλοφορία να μπορεί να επαναληφθεί με ασφάλεια.

thetimes.gr/