Κυριακή 23 Ιουνίου 2019

Στις ράγες το τραίνο της Ιστορίας.

Το παρθενικό του ταξίδι πραγματοποίησε το Σάββατο το Τραίνο της Ιστορίας.


Μια πρωτοβουλία του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Μπράλου που βρήκε τεράστια ανταπόκριση τόσο από φορείς αλλά και από απλούς πολίτες που δήλωσαν συμμετοχή σε αυτή την ημερήσια θεματική εκδρομή.

Το συγκεκριμένο τραίνο ειδικά μισθωμένο από το σύλλογό ξεκίνησε από Αθήνα το πρωί και μέσω της νέας χάραξης από την σήραγγα Καλλίδρομου έφτασε στο Σιδηροδρομικό Σταθμό Λιανοκλαδιού.

Από εκεί κατευθύνθηκε προς Μπράλο μέσω της παλιάς γραμμής όπου σταμάτησε για ξενάγηση και φωτογραφίες σε όλα τα ιστορικά σημεία του Σιδηροδρομικού περάσματος Μπράλου.
Στη συνέχεια μέσω Αμφίκλειας και Τιθορέας επέστρεψε αργά το βράδυ στην Αθήνα.Click to enlarge image treno_64976731_1266825106832265_8413843179131895808_n.JPG
Η νεοεκλεγείσα Δήμαρχος Αθανασία Στιβακτή συνεχάρη τον σύλλογο για την πρωτοβουλία και ευχαρίστησε όλους τους φορείς που στηρίζουν την προσπάθεια ώστε να καθιερωθεί το ιστορικό δρομολόγιο ως τουριστική γραμμή.
Την ίδια ώρα οι κάτοικοι της Τιθορέας πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο σταθμό επιβίβασης της περιοχής τους, θέλοντας παράλληλα να στείλουν το δικό τους ηχηρό μήνυμα στην κυβέρνηση πως ο τόπος χωρίς τρένο ερημώνει και οι ίδιοι ταλαιπωρούνται καθώς για να εξυπηρετηθούν πρέπει να μεταβούν στο σταθμό της Λιβαδειάς ενώ τα δρομολόγια του ΚΤΕΛ είναι ανύπαρκτα.

 Μαρία Τσατζαλή
tvstar.gr