Πέμπτη 27 Ιουνίου 2019

Γερμανία: Όριο ταχύτητας στους αυτοκινητοδρόμους και στους σιδηροδρόμους λόγω… καύσωνα.

Οι υψηλές θερμοκρασίες δημιούργησαν προβλήματα στο οδόστρωμα – Προβλήματα ακόμη και στις ράγες των τραίνων.

Πρωτοφανής καύσωνας «χτυπά» την κεντρική Ευρώπη τις τελευταίες ημέρες με τους μετεωρολόγους να λένε πως σήμερα και αύριο θα είναι οι χειρότερες μέρες. Σε πολλές περιοχές ο υδράργυρος σημάδεψε τους 40 βαθμούς, ενώ η κατάσταση σήμερα αναμένεται να είναι ακόμη χειρότερη, καθιστώντας επικίνδυνη οποιαδήποτε δραστηριότητα.

Χθες Τετάρτη, το κύμα καύσωνα έπληξε κυρίως τη Γαλλία. Σήμερα αναμένεται να επεκταθεί στη Γερμανία και σε άλλες χώρες της Κεντρικής και Νότιας Ευρώπης, ενώ στην Ισπανία δεν αποκλείεται να υπάρξουν θερμοκρασίες ακόμη και στους 45 βαθμούς.
Έτσι οι κυβερνήσεις προχωρούν στη λήψη έκτακτων μέτρων ανάμεσα στα οποία στη Γερμανία είναι η επιβολή ανώτατου ορίου ταχύτητας σε όλα τα σημεία των αυτοκινητοδρόμων στα 100 km/h και κατ΄εξαίρεση στα 120 km/h. Να θυμίσουμε ότι στους γερμανικούς αυτοκινητόδρομους, σε πολλά σημεία δεν υπάρχει όριο ταχύτητας.
Η επιβολή ορίου έγινε διότι από τις πολύ υψηλές θερμοκρασίες παρατηρήθηκαν αλλοιώσεις στην άσφαλτο, τέτοιες που μπορεί να προκαλέσουν ατυχήματα.
Την ίδια στιγμή αλλοιώσεις παρατηρήθηκαν λόγω των πολύ υψηλών θερμοκρασιών και σε σιδηροδρομικές γραμμές κοντά στο Rostok με αποτέλεσμα να διακοπούν τα δρομολόγια έως ότου αποκατασταθούν οι βλάβες.

drive.gr