Τετάρτη 26 Ιουνίου 2019

Ρεβύθης: Οργανωμένες σπείρες δημιουργούν συνωστισμό σε συρμούς του Μετρό για να κλέβουν τους επιβάτες.


Ακόμη και όταν συλλαμβάνονται οι “ελαφροχέρηδες” μέσα σε 12 ώρες αφήνονται ελεύθεροι και συνεχίζουν πάλι τη δράση τους, καταγγέλλει ο πρόεδρος των εργαζομένων στο Μετρό.

Καθημερινό είναι πλέον το φαινόμενο των κλοπών σε σταθμούς του μετρό, σύμφωνα με τον πρόεδρο των εργαζομένων στο Μετρό Σπύρο Ρεβύθη.

Ο κ. Ρεβύθης μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό News 24/7 στους 88,6 και την εκπομπή "Πρωινό Τανγκό" των Αντώνη Φουρλή και Στέλλας Γκαντώνα για οργανωμένες σπείρες που περικυκλώνουν τα θύματά τους δημιουργώντας τεχνητό συνωστισμό και τότε ένας παίρνει το πορτοφόλι ή το κινητό, το οποίο αλλάζει διαρκώς χέρια.

Πρόσθεσε ότι μέχρι το 2011 το μετρό είχε οργανωμένο δίκτυο ασφαλείας με 70 άτομα προσωπικό αλλά από το 2013 που έγινε η συγχώνευση με τη ΣΤΑΣΥ, η υπηρεσία αυτή διαλύθηκε και οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι πήγαν σε άλλα τμήματα, ενώ τη δουλειά αυτή ανέλαβαν εργολάβοι.

Εξέφρασε επίσης τη δυσαρέσκειά του γιατί ακόμη και όταν συλλαμβάνονται οι “ελαφροχέρηδες” μέσα σε 12 ώρες αφήνονται ελεύθεροι και συνεχίζουν πάλι τη δράση τους. 
Ζήτησε τέλος να δημιουργηθεί εκ νέου αρμόδια υπηρεσία για την ασφάλεια στο μετρό με τη συμβολή και της αστυνομίας.

news247.gr