Παρασκευή 28 Ιουνίου 2019

13 νέοι μηχανοδηγοί αρχίζουν, την επόμενη εβδομάδα, πρόγραμμα εκπαίδευσης. Το μήνυμα της προέδρου της ΡΑΣ

Δεκατρείς νέοι μηχανοδηγοί αρχίζουν, τη Δευτέρα 1η Ιουνίου, πρόγραμμα εκπαίδευσης, σύμφωνα με διαδικτυακή ανάρτηση της προέδρου της ΡΑΣ, Ιωάννας Τσιαπαρίκου.

«Υπογράφηκε η διεταιρική σύμβαση μεταξύ της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και του εκπαιδευτικού κέντρου ΟΣΕ, ώστε όλοι οι υποψήφιοι μηχανοδηγοί να ολοκληρώσουν την εκπαίδευση τους. Πιστοποιήθηκαν οι εξεταστές και τη Δευτέρα αναρτάται το μητρώο εξεταστών.

Έτσι, με την επιτυχή ολοκλήρωση της εκπαίδευσης, αμέσως θα διοργανωθούν από τη ΡΑΣ οι εξετάσεις και τέλος Ιουλίου, οι επιτυχόντες θα λάβουν ευρωπαϊκή άδεια μηχανοδήγησης.


Περίπου 100 νέοι μηχανοδηγοί θα μπουν στο σιδηροδρομικό δίκτυο, επιτρέποντας περισσότερα και ασφαλέστερα δρομολόγια», αναφέρει η πρόεδρος της ΡΑΣ.

Στη συνέχεια, υπογραμμίζει ότι «οφείλω να αναγνωρίσω και να συγχαρώ την καλή συνεργασία και τις αμοιβαίες υποχωρήσεις όλων των εμπλεκόμενων φορέων, ΟΣΕ, ΤΡΑΙΝΟΣΕ, RAIL CARGO, με ανταγωνιστικά συχνά συμφέροντα, προς όφελος της ανάπτυξης του σιδηροδρόμου και των πολιτών. Κυρίως, τον υπουργό κ. Χρήστο Σπίρτζη για την συνεχή στήριξη και πίεση προς αυτή την κατεύθυνση».

metaforespress.gr