Σάββατο 30 Μαρτίου 2019

Ταξιδεύουν με τραίνο για να πάνε στο πάρκο των ελαφιών και να δουν τα αξιοθέατα της περιοχής.

Μόλις 45 λεπτά με το τρένο νότια του Κιότο βρίσκεται το διάσημο πάρκο Νάρα, το οποίο φιλοξενεί πάνω από 1.000 «ιερά» ελάφια. Τα χαριτωμένα τετράποδα, θεωρούνται εθνικός φυσικός θησαυρός και αγγελιοφόροι των θεών στην παραδοσιακή θρησκεία Shinto. Τα ελάφια έχουν συνηθίσει να τρέφονται από τους τουρίστες, οι περισσότεροι από τους οποίους ταξιδεύουν στη Νάρα για αυτόν ακριβώς τον λόγο. Πρόσφατα όμως, αρκετοί τουρίστες παραπονέθηκαν ότι τα ελάφια τους δάγκωσαν όταν προσπάθησαν να τα ταΐσουν. 
Προσοχή δαγκώνουν! Αν φυσικά δεν ακολουθήσετε τις οδηγίες των υπευθύνων του πάρκου… (Joshua Mellin) Αυτά τα νέα δεν θα πρέπει να αποτρέπουν τους επισκέπτες σύμφωνα με τις αρχές της περιοχής καθώς η επίσκεψη στη Νάρα αποτελεί σε πολλές περιπτώσεις το επίκεντρο ενός ταξιδιού στην Ιαπωνία για πολλούς τουρίστες. Εξάλλου, πόσο συχνά μπορεί κάποιος να έχει την ευκαιρία να περάσει το χρόνο του παρέα με ελάφια;
 Οι υπεύθυνοι του χώρου δηλώνουν πως αν κανείς ακολουθήσει κατά γράμμα τους κανόνες του πάρκου, δεν έχει να φοβάται απολύτως τίποτα. Οι οδηγίες «επιβίωσης» στο πάρκο των ελαφιών (Joshua Mellin) Το πάρκο Nara, ιδρύθηκε το 1880 και είναι ένα από τα παλαιότερα πάρκα στην Ιαπωνία.

Εκτός από τα περίφημα ελάφια, το πάρκο φιλοξενεί το Kofokuji, τον οικογενειακό ναό της πιο ισχυρής φυλής της Nara. Το Todaiji Temple, η μεγαλύτερη ξύλινη κατασκευή του κόσμου που αποτελεί μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO, βρίσκεται επίσης στην περιοχή του πάρκου. 
Το ίδιο συμβαίνει και με το Εθνικό Μουσείο Θησαυρού, το οποίο είναι γνωστό για την τεράστια συλλογή βουδιστικής τέχνης.
 Ο ναός Todaiji είναι η μεγαλύτερη ξύλινη κατασκευή στον κόσμο (www.japan-guide.com) 

Πηγή: Protagon.gr