Παρασκευή 29 Μαρτίου 2019

«Θάλασσα» Καλογιάννη - ΣΥΡΙΖΑ και για τις γραμμές του ΟΣΕ.

«ΠΝΙΓΟΥΝ» ΤΗ ΛΑΡΙΣΑ ΣΤΙΣ ΕΞΑΓΓΕΛΙΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΡΥΨΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΥΠΑΡΞΙΑ ΕΡΓΩΝ, ΤΟΝΙΖΕΙ Η ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟΣ Ρ. ΚΑΡΑΛΑΡΙΩΤΟΥ

«Μόνον η … θάλασσα, για να περνά από δίπλα το τρένο, λείπει από τις εξαγγελίες μελετών του κ. Καλογιάννη για το ζήτημα της διέλευσης των σιδηροδρομικών γραμμών του ΟΣΕ από την πόλη της Λάρισας. Σε μια ύστατη απόπειρα, δύο μήνες πριν τις δημοτικές εκλογές του Μαΐου, ο απερχόμενος δήμαρχος επιστρατεύει και την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ -το χρίσμα της οποίας έχει- για να πείσει τους πολίτες ότι έχει ασχοληθεί με το θέμα», σχολιάζει η υποψήφια δήμαρχος Λάρισας, Ρένα Καραλαριώτου.
Με αφορμή τις εξαγγελίες του κ. Καλογιάννη για τον «οδικό χάρτη» σειράς μελετών που αφορούν στο σιδηροδρομικό δίκτυο του ΟΣΕ στην πόλη της Λάρισας, η κ. Καραλαριώτου ασκεί κριτική στην απερχόμενη δημοτική αρχή, κάνοντας λόγο για κοροϊδία και εμπαιγμό των πολιτών. «Υπενθυμίζουμε ότι τον Νοέμβριο του 2017, ο κ. Καλογιάννης υποστήριζε ότι είναι έτοιμος ο φάκελος του ΟΣΕ, αρχικά για την παράκαμψη της Λάρισας. Υποστήριζε επίσης, από την προσωπική πληροφόρηση που είχε ο ίδιος, ότι ο σχεδιασμός του ΟΣΕ περιελάμβανε την υπογειοποίηση των γραμμών, από τον σταθμό της Λάρισας ως και την έξοδο στη Νέα Σμύρνη. 
Καθησύχαζε τους κατοίκους της Νέας Σμύρνης και όλους τους Λαρισαίους ότι λύνονται άμεσα και τα ζητήματα ασφάλειας διέλευσης των τρένων από τον αστικό ιστό –είχαμε μόλις θρηνήσει δύο θύματα, έναν 15χρονο και έναν 10χρονο. Υποστήριζε ότι το θέμα της περίφραξης θα είχε επιλυθεί σε 6-8 μήνες. Τι έκανε ο κ. Καλογιάννης επί δύο χρόνια για το θέμα; Απολύτως τίποτα, όπως αποκαλύφθηκε σε πρόσφατη ημερίδα του ΤΕΕ, μόλις τον περασμένο Φεβρουάριο. Κι αυτή η αποκάλυψη ήλθε από τον πλέον αρμόδιο, τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΕΡΓΟΣΕ, Χρήστο Διονέλη, ο οποίος υποστήριξε δημοσίως πως για να ξεκινήσουν οι παρεμβάσεις για τις σιδηροδρομικές γραμμές στη Λάρισα «κάποιος πρέπει να το πει». 
Και ως διά… μαγείας, δύο μήνες μετά τη δήλωση αυτή, Καλογιάννης και ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζονται να έχουν λύσει όλα τα ζητήματα που αφορούν στη διέλευση των γραμμών του ΟΣΕ από τη Λάρισα. Μάλιστα, ανακοινώνεται από τον γενικό γραμματέα Υποδομών Αθ. Βούρδα, πολιτικό στέλεχος της κυβέρνησης και τον απερχόμενο δήμαρχο, ότι όλα τα θέματα έχουν διευθετηθεί! 
Μόνον που βρίσκονται ακόμη στις εξαγγελίες. Ούτε μελέτες έχουν ανατεθεί, ούτε αναφορά σε συγκεκριμένες πηγές χρηματοδότησης γίνεται, ούτε αξιόπιστα χρονοδιαγράμματα έχουν παρουσιαστεί. Οι πολίτες έχουν χορτάσει από ταξίματα και ανακοινώσεις μελετών και σχεδίων του κ. Καλογιάννη. Ήρθε ο καιρός για έργα. Μπορούμε να διεκδικήσουμε την καλύτερη και ασφαλέστερη λύση για την πόλη της Λάρισας. Μπορούμε να πάμε τη Λάρισα Μπροστά», καταλήγει η υποψήφια δήμαρχος.

eleftheria.gr