Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2018

Πάτρα: «Άνοδος» Σπίρτζη… κάθοδος τρένου – Σύσκεψη στο Δημαρχείο.

Η έλευση του υπουργού σήμερα στην περιοχή ενισχύει το σενάριο της υπογειοποίησης

Ο υπουργός υποδομών Χρ. Σπίρτζης ανεβαίνει σήμερα στην Πάτρα με το σενάριο της εξαγγελίας εκ μέρους για υπογειοποίηση του τρένου από το ύψος του Καστελοκάμπου να «φουντώνει.

Ο υπουργός εκτιμάται πως θα αναφερθεί γενικότερα στα έργα του σιδηροδρόμου με ειδική αναφορά στο κεφάλαιο της υπογειοποίησης, ενώ από την ατζέντα δεν θα λείψει καθώς θα υπάρξει ειδική ενότητα η αναφορά στην Πατρών – Πύργου.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης αναμένεται να γίνει αναλυτική παρουσίαση των διαγραμμάτων ως προς τις εργολαβίες.

Ο κ. Σπίρτζης είχε δεσμευτεί να απαντήσει για το σημείο που θα ξεκινά η υπογειοποίηση μετά την ολοκλήρωση της σχετικής μελέτης η οποία θα «έδειχνε» αν αυτό μπορεί να γίνει από το ύψος του Καστελλόκαμπου.
Η μελέτη για το τμήμα Κανελλοπούλου – Άγιος Διονύσιος περιλαμβάνει διπλή ηλεκτροδοτούμενη γραμμή, ενώ το έργο θα φτάσει τα 130 εκατομμύρια ευρώ, με την χρηματοδότηση του να είναι εξασφαλισμένη μέσα από πρόγραμμα του ΕΣΠΑ.
Μαζί με τις μελέτες αυτές είχε ανακοινωθεί θα γίνουν και οι μελέτες που αφορούν στη σύνδεση της σιδηροδρομικής γραμμής με το νέο λιμάνι της Πάτρας.

Ο κ. Σπίρτζης στη 1.00 μ.μ. θα μετέχει σε σύσκεψη που έχει προγραμματιστεί στο γραφείο του Δημάρχου Κώστα Πελετίδη.

Συνάντηση με τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών θα έχουν και οι κάτοικοι του Καστελλοκάμπου, με αίτημα την υπόγεια διέλευσης του τρένου από το Ρίο έως και τον Καστελόκαμπο.

patrastimes.gr