Πέμπτη 19 Ιουλίου 2018

ΗΠΑ: Μηχανικοί ενισχύουν την πλωτή γέφυρα στο Σιάτλ για να δεχθεί ελαφρύ σιδηρόδρομο.



Οι μηχανικοί που εργάζονται σε ένα πρωτοποριακό έργο για την κατασκευή της πρώτης ελαφριάς σιδηροδρομικής γραμμής του κόσμου σε μια πλωτή γέφυρα ετοιμάζονται να ενισχύσουν τη δομή έτσι ώστε να μπορούν να μεταφέρουν σιδηροδρομικά οχήματα γραμμής.

Οι εργασίες για τη σύσφιξη των χαλύβδινων κλώνων υψηλής αντοχής της πλωτής γέφυρας Homer M. Hadley, η οποία συνδέει το Σιάτλ με το νησί Μέρκερ της Ουάσινγκτον, σύντομα θα πραγματοποιηθούν για να τον ενισχύσουν και να διασφαλίσουν ότι η γέφυρα μπορεί να αντέξει ισχυρότερους ανέμους και υψηλότερα κύματα.

Ως αποτέλεσμα των μηχανικών εργασιών, το I-90 προς τα δυτικά θα κλείσει εν μία νυκτί μεταξύ νησιού Crest Way και I-5 σε δύο διαδοχικά Σαββατοκύριακα που αρχίζουν στις 20 Ιουλίου.

Η Sound Transit χαρακτήρισε το έργο ως ένα "ορόσημο κατασκευής" του έργου της Light Link για το East Link.

Τα συνεργεία Sound Transit εργάζονταν μέσα στην πλωτή γέφυρα I-90 από τον Ιούνιο του 2016. Φωτογραφία: Sound Transit.

Από τον Ιούνιο του 2017, τα πληρώματα έχουν τοποθετήσει 10 πλαίσια χάλυβα αντίδρασης, το καθένα ζυγίζει 17.500 λίβρες, σε κάθε έναν από τους πλωτήρες σε κάθε άκρο του επίπεδου τμήματος της γέφυρας.

Έχουν επίσης εγκαταστήσει περίπου 3.600ft χαλύβδινων κλώνων υψηλής αντοχής που συνδέονται με αυτά τα πλαίσια ανγκύρωσης και συνδέονται με τους πλωτήρες. 
Η κατασκευή της ελαφριάς σιδηροδρομικής γραμμής στην πλωτή γέφυρα του Ομήρου M. Hadley αναμένεται να συνεχιστεί μέχρι το 2020.


Πηγή: globalrailnews.com