Πέμπτη 26 Απριλίου 2018

Πανό με στίχους του Κλείτου Κύρου σε εργοτάξιο του μετρό Θεσσαλονίκης.

Πανό με στίχους του Κλείτου Κύρου θα αναρτηθεί σε λίγες μέρες στο εργοτάξιο του μετρό Θεσσαλονίκης, για το καλωσόρισμα της 15ης Διεθνούς Έκθεσης Βιβλίου.

Το πανό θα αναγράφει: Θεσσαλονίκη πόλη του ανοιχτού βιβλίου

«Με φόντο ένα παράθυρο ανοιχτό πάνω απ το κύμα
Να φέγγει προς την άλλη όψη της αγάπης»
Κλείτος Κύρου

To 2017 που οι Θεσσαλονικείς είδαν έκπληκτοι μεγάλα ποιήματα του Γ. Βαφόπουλου, της Ζωής Καρέλλη, του Μανόλη Αναγνωστάκη και άλλων ποιητών να στολίζουν τις περιφράξεις του εργοταξίου της Αγίας Σοφίας, όπως εφέτος είδαν ένα τεράστιο πανό στο ίδιο εργοτάξιο να γράφει: 

«σαν πρόκες πρέπει να καρφώνονται οι λέξεις να μην τις παίρνει ο άνεμος» με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης.

" Στο θεωρητικό ερώτημα, αν μια μεγάλη Δημόσια Τεχνική Εταιρία μπορεί να δικαιώνει την Ποίηση, η Αττικό Μετρό Α.Ε. και η Εταιρία Λογοτεχνών Θεσσαλονίκης, απαντούν θετικά και δημιουργικά. Αυτές οι δράσεις προωθούν την ανάγκη για επικοινωνία των πολιτών με τα μεγάλα έργα της πόλης, της χώρας με το δρόμο του σύγχρονου πολιτισμού σ ένα κόσμο που τον έχει άμεση ανάγκη πάντα", αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Αττικό Μετρό.

Με αφορμή τη συνεργασία της Αττικό Μετρό Α.Ε. με την Εταιρία Λογοτεχνών Θεσσαλονίκης και την ανάληψη κοινών δράσεων, θα παραχωρηθεί κοινή συνέντευξη τύπου την Παρασκευή 27 Απριλίου 2017 και ώρα 11:00, στα γραφεία της Αττικό Μετρό Α.Ε. στη Θεσσαλονίκη (26ης Οκτωβρίου αρ. 40 - 4ος όροφος).

Πηγή: thestival.gr