Τρίτη 27 Μαρτίου 2018

Πάτρα: Νέα απάντηση Βούρδα στους κατοίκους για τα περί «μερικής υπογειοποίησης» του τρένου: «Ισχύει ότι είπε ο Υπουργός…»

Η ανακοίνωση που εξέδωσε πρόσφατα η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος στον απόηχο της συνάντησης του Απόστολου Κατσιφάρα με τον Γ.Γ. του Υπουργείου Υποδομών, Θάνο Βούρδα στην οποία γινόταν λόγος για «μερική υπογειοποίηση του τμήματος από Ρίο έως Καστελόκαμπο» άναψε νέες φωτιές στη Συντονιστική Επιτροπή.
Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωση αναφερόταν πως «…όπως είπε ο κ. Βούρδας ήδη δόθηκε εντολή στον εργολάβο από τον ίδιο, στα πλαίσια της υπάρχουσας εργολαβίας Ψαθοπύργου-Ρίου να μελετηθεί η δυνατότητα μερικής υπογειοποίησης του τμήματος από Ρίο μέχρι Καστελόκαμπο…».

Αυτό θορύβησε τους κατοίκους της περιοχής, οι οποίοι είχαν λάβει διαφορετικές διαβεβαιώσεις από τον ίδιο τον Υπουργό Υποδομών κατά τη συνάντησή τους στην Πάτρα, με αποτέλεσμα να απευθυνθούν εκ νέου στον κ. Βούρδα ζητώντας διευκρινήσεις.

Θ. ΒΟΥΡΔΑΣ: ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΩ ΣΕ ΠΑΙΧΝΙΔΑ ΕΝΤΥΠΩΣΕΩΝ

Χθες ο Γενικός Γραμματέας τους απάντησε αναλυτικά, επισημαίνοντας πως «θέλω να πιστεύω από τις συναντήσεις μας πως ό,τι λέω το εννοώ και δεν έχω τη διάθεση να παίξω ούτε με τις λέξεις ούτε με τις ερμηνείες. Όσα αποφασίστηκαν με εντολή του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, κ. Χρήστου Σπίρτζη, κατά την πρόσφατη επίσκεψή μας στην Πάτρα είναι δεδομένα και αυτά υλοποιούνται. Ήδη εκτελείται η σχετική μελέτη. Δεν αντιλαμβάνομαι τι σημαίνει «μερική υπογειοποίηση» πέρα από το γεγονός ότι μιλάμε για cut and cover κι όχι υπογειοποίηση τύπου μετρό όπως και στην περιοχή του Ρίου. Αυτό μελετάται αυτή τη στιγμή και αυτός θα είναι και ο τρόπος διέλευσης έως και τον Άγιο Διονύσιο. Όπως γνωρίζετε γίνεται μελέτη διερεύνησης της τεχνικής δυνατότητας υλοποίησης αυτού του τύπου διέλευσης από τον Καστελόκαμπο και προσδιορισμού του κόστους αυτού. Για όσα δεσμεύτηκε ο Υπουργός και συζητήσαμε δουλεύουμε εντατικά και δεν σκοπεύω να μπω σε παιχνίδια εντυπώσεων, διαστρεβλώσεων και παρερμηνειών για να αναπαράγουμε θέματα εκεί που δεν υπάρχουν».

Συντάκτης: Μαρία Ορφανού
Πηγή: gnomip.gr