Σάββατο 31 Μαρτίου 2018

Όσα συνέβησαν στο εσωτερικό του τρένου που μετέφερε τον Κιμ Γιονγκ Ουν στην Κίνα.



Όταν ένα σκούρο πράσινο τρένο με κίτρινες ρίγες εντοπίστηκε να ταξιδεύει με κατεύθυνση το Πεκίνο τη Δευτέρα, ξεκίνησαν να διαδίδονται φήμες ότι μέσα βρισκόταν ο ηγέτης της Βόρειας ΚορέαςΚιμ Γιονγκ Ουν
Οι φήμες στη συνέχεια επιβεβαιώθηκαν και άρχισαν να βγαίνουν φωτογραφίες με τον Κιμ στο πρώτο του ταξίδι στο εξωτερικό από τότε που ανέλαβε την εξουσία το 2011, και τη συνάντησή του με τον Κινέζο πρόεδρο Σι Τζινπίνγκ και άλλους Κινέζους αξιωματούχους.

Το επίσημο ειδησεογραφικό πρακτορείο της Βόρειας Κορέας (KCNA) έδωσε τώρα στη δημοσιότητα υλικό που αποκαλύπτει νέες λεπτομέρειες από το ιστορικό αυτό ταξίδι.

Το τρένο – το οποίο είναι το ίδιο με το αυτό που χρησιμοποιούσε ο πατέρας και ο παππούς του Κιμ- έκανε την πρώτη του στάση την Κυριακή στο Dandong της Κίνας, μια πόλη κοντά στα σύνορα και περίπου 840 χιλιόμετρα από το Πεκίνο.
Εκεί περίμενε μια ομάδα Κινέζων αξιωματούχων, η οποία επιβιβάστηκε στο τρένο για να καλωσορίσει τον Κιμ, ο οποίος χαμογελούσε και πόζαρε στις κάμερες, την ώρα που του προσέφεραν ένα μπουκέτο με λουλούδια, το οποίο στη συνέχεια πήρε η γυναίκα του Ri Sol Ju.

Η βορειοκορεατική αντιπροσωπεία, μαζί με τον Κιμ και τη γυναίκα του περιλάμβανε ηγετικά μέλη του Εργατικού Κόμματος της Κορέας.

Οι Κινέζοι αξιωματούχοι που ανέβηκαν στο τρένο ήταν ο πρεσβευτής της Κίνας στη Βόρεια Κορέα, Li Jinjun, και ο επικεφαλής του Διεθνούς Τμήματος Διασύνδεσης της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος, Song Tao, σύμφωνα με το KCNA.

Καθισμένοι σε δύο σειρές από ροζ καναπέδες στις δύο πλευρές της αμαξοστοιχίας, ο Κιμ απέναντι από τον Ταο, οι δύο ομάδες διεξήγαγαν συνομιλίες.

Πηγή: EPA/ KCNA

Τρία μέλη της κινεζικής αντιπροσωπείας –ανάμεσά τους ο Tao και ο Jinjun- έμειναν στο τρένο και ταξίδεψαν με τον Κιμ στο επόμενο κομμάτι του ταξιδιού του στο Πεκίνο, σύμφωνα με το KCNA.

Καθώς το τρένο αναχωρεί από το Dandong, οι Κινέζοι αξιωματούχοι που έμειναν πίσω φαίνονται να χαιρετούν τον Κιμ και εκείνος τους χαιρετά πίσω.

Φτάνοντας στο Πεκίνο την Τρίτη, τον Κιμ τον υποδέχτηκε ο κινεζικός στρατός σε κόκκινο χαλί. Και άλλες ανθοδέσμες περίμεναν εκείνον και τη σύζυγό του, καθώς κατέβαιναν από το τρένο, ενώ τους υποδέχτηκαν αξιωματούχοι του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας.

Τα φλας των καμερών άστραψαν, ενώ ο στρατός στεκόταν προσοχή, καθώς ο Κιμ και η γυναίκα του ηγούνταν της αντιπροσωπείας.

Την επόμενη μέρα, ο Κιμ επιβιβάστηκε ξανά στο τρένο, αυτή τη φορά για το ταξίδι της επιστροφής. Μετά από μια τελική αποβίβαση από τον Ταο και μέλη της αντιπροσωπείας που τον καλωσόρισε στο Πεκίνο, ο Κιμ, δίπλα στη σύζυγό του, χαμογελά και χαιρετά από το παράθυρο. Το υλικό δείχνειΚινέζους αξιωματούχους στην πλατφόρμα που τον αποχαιρετούν.


Πηγή: EPA/ KCNA
Σύμφωνα με μια αναφορά στη νοτιοκορεατική εφημερίδα Chosun Ibo το 2009, το τρένο που χρησιμοποίησε ο πατέρας του Κιμ -και φαίνεται να είναι το ίδιο που χρησιμοποιήθηκε σε αυτό το ταξίδι- είχε 90 βαγόνια, ήταν βαριά θωρακισμένο και ταξίδευε με μέση ταχύτητα 60 χιλιομέτρων την ώρα.

Περιλάμβανε αίθουσες συνεδριάσεων, θάλαμο κοινού, υπνοδωμάτια, δορυφορικές τηλεφωνικές συνδέσεις και επίπεδες τηλεοράσεις.

Μια έκθεση των New York Times από το 2002 ανέφερε ότι στα απομνημονεύματα του Ρώσου πρώην αξιωματούχου Konstantin Pulikovsky υπάρχει ο ισχυρισμός ότι ο Kim Jong Il είχε στο τρένο του πολλές όμορφες γυναίκες και πολύ φαγητό και κρασί.

«Μπορούσες να παραγγείλεις οποιαδήποτε κουζίνα, ρωσική, κινεζική, κορεατική, ιαπωνική και γαλλική», έγραφε ο Pulikovsky.

Οι ισχυρισμοί του προκύπτουν σε μεγάλο βαθμό από μια έκθεση που υποτίθεται ότι ήταν εμπιστευτική από έναν υπάλληλο του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, ο οποίος βρισκόταν στο τρένο στο ταξίδι του Κιμ Γιονγκ ΙΙ διάρκειας ενός μήνα στη Ρωσία το 2001, σύμφωνα με τους Τimes.

Κατά μήκος της διαδρομής, προμηθεύονταν συνεχώς με αστακούς και τελάρα με κόκκινα κρασιάΒουργουνδίας και Bordeaux.

Το CNNi δεν μπόρεσε να επιβεβαιώσει τις αναφορές των Times ή την νοτιοκορεατική αναφορά με τις λεπτομέρειες του οικογενειακού τρένου του Κιμ.

Πριν από αυτή την εβδομάδα, το πιο πρόσφατο διεθνές ταξίδι με τρένο ήταν τον Αύγουστο του 2011, μήνες πριν από τον θάνατο του γηραιού Κιμ, όταν επισκέφθηκε τη Μόσχα για να συναντηθεί με τον τότε πρόεδρο Ντμίτρι Μεντβέντεφ.


By Judith Vonberg and Vasco Cotovio, CNN

Πηγή: cnn.gr