Πέμπτη 25 Ιανουαρίου 2018

Ιταλία: Πρόβλημα στις ράγες η αιτία του σιδηροδρομικού δυστυχήματος έξω από το Μιλάνο.

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα αποτελέσματα των ερευνών, αιτία του σημερινού σιδηροδρομικού δυστυχήματος, λίγο έξω από το Μιλάνο, με τρεις νεκρούς και πέντε τραυματίες σε σοβαρή κατάσταση, ήταν πρόβλημα που προέκυψε στην σιδηροτροχιά.

Ειδικότερα, οι ράγες φέρονται να έσπασαν περίπου δυο χιλιόμετρα πριν από το σημείο στο οποίο εκτροχιάσθηκαν τρία βαγόνια του τραίνου. Τα βαγόνια, παρεξέκλιναν οριστικά της πορείας τους, όταν χτύπησαν πάνω σε στύλο του ηλεκτρικού ρεύματος.

Παράλληλα, σειρά αντιδράσεων έχει προκαλέσει αρχική ανακοίνωση της εταιρίας σιδηροδρόμων Trenord, η οποία, λίγο μετά το δυστύχημα, είχε αναφερθεί, στο διαδίκτυο, σε «τεχνικό πρόβλημα» που προέκυψε νωρίς σήμερα το πρωί έξω από το Μιλάνο. Χρήστες του διαδικτύου απάντησαν, μεταξύ των άλλων, ότι «η απώλεια τριών ανθρώπινων ζωών δεν έχει καμία σχέση με ενδεχόμενα τεχνικά προβλήματα».

Στο μεταξύ, πέντε τραυματίες παραμένουν σε σοβαρή κατάσταση, και είναι διασωληνωμένοι, σε νοσοκομεία της ιταλικής συμπρωτεύουσας. Πρόκειται για ένα από τα σοβαρότερα σιδηροδρομικά δυστυχήματα που σημειώθηκαν στην ευρύτερη περιοχή του Μιλάνου, τις τελευταίες δεκαετίες.

Πηγή: zougla.gr