Πέμπτη 25 Ιανουαρίου 2018

Ανακοίνωση του Συνδέσμου Σιδηροδρομικών "Λαρισαϊκός"

Μας κοινοποιήθηκε από την Π.Ο.Σ. το αποτέλεσμα της διαβούλευσης μεταξύ της Διοίκησης της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και του σωματείου της ΠΕΠΕ. Με έκπληξη διαβάσαμε την συμφωνία που πρώτη φορά στην ιστορία του σιδηροδρομικού κινήματος σωματείο απεμπολεί την κατάκτηση του πενθημέρου. Αυτές τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές θα ήταν δύσκολο να τις νομοθετήσουν ακόμα και υπουργοί όλων των μνημονιακών κυβερνήσεων.


           Βέβαια το κάθε σωματείο έχει δικαίωμα να διεκδικεί και να παλεύει για την βελτίωση των συνθηκών εργασίας των μελών του , αλλά σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να καταργεί ουσιαστικές κατακτήσεις που με θυσίες οι εργαζόμενοι κατοχύρωσαν.
          Δυστυχώς αυτή η διαβούλευση και τελική συμφωνία έγινε την χρονική στιγμή που και η δεύτερη εταιρεία η ΕΕΣΣΤΥ βρίσκεται στο στάδιο της πώλησης. Πρώτη φορά στην συνδικαλιστική σιδηροδρομική ιστορία υπάρχει διαχωρισμός συναδέλφων, σε αυτούς που έχουν την συνείδηση να τηρήσουν το πενθήμερο και στους υπόλοιπους.
         Για να ντύσουν αυτή την αντεργατική τους συμφωνία την καμουφλάρουν με προσωρινά ανταλλάγματα είτε  λέγονται bonus είτε διευκολύνσεις στις καλοκαιρινές άδειες.
        Κάποιοι !!!!! προσπαθούν το θέλω της εργοδοσίας να το κάνουν πιστεύω των συναδέλφων της ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Δεν μπορεί όμως ο θύτης και το θύμα να έχουν το ίδιο συμφέρον.
        Στο τελευταίο ΔΣ του σωματείου μας που έγινε στην Λάρισα (στο οποίο δεν συμμετείχαν τα εκλεγμένα μέλη του ΔΙΚΤΥΟΥ Σιδηροδρομικών) ομόφωνα πάρθηκε η απόφαση να :

ü  Καταγγείλουμε την συμφωνία.
ü  Καταγγείλουμε τον συμβιβασμό κάποιων που εκτελώντας κυβερνητικές εντολές (ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ) και του εργοδότη φέρνουν από την πίσω πόρτα την κατάργηση του πενθήμερου. Επίσης επιχειρούν να παρακάμψουν την διαβούλευση της ΠΟΣ με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ να τορπιλίσουν την ΣΣΕ και να οδηγήσουν στο τέλος τους συναδέλφους της ΤΡΑΙΝΟΣΕ σε ατομικές συμβάσεις εργασίας.

(ΣΤΟ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ ΔΙΑΦΩΝΗΣΕ Ο ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ Σιδηροδρομικών ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ )

Θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε προσλήψεις μόνιμου προσωπικού
Διεκδικούμε πενθήμερο-οκτάωρο-δικαίωμα στην απεργία-ΣΣΕ
Καλούμε τους συναδέλφους να συσπειρωθούν γύρω από  το ΣΩΜΑΤΕΙΟ  και την ΠΟΣ



ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΩΝ ΛΑΡΙΣΑΙΚΟΣ