Τετάρτη 31 Ιανουαρίου 2018

Γιώργος Γεωργιόπουλος: "Οκτώ χρόνια χωρίς σιδηρόδρομο"

To πλαίσιο για την ανάπτυξη της Ηλείας ενόψει Αναπτυξιακού ΣυνεδρίουΤο πλαίσιο ανάπτυξης για την Ηλεία θα παρουσιάσει ο Αντιπεριφερειάρχης Γιώργος Γεωργιόπουλος στο Αναπτυξιακό Συνέδριο Δυτικής Ελλάδας, που θα γίνει στην Πάτρα. 
κ. Γεωργιόπουλος στις προτάσεις του για τον σιδηρόδρομο στην Ηλεία αναφέρει:

"Οκτώ χρόνια χωρίς σιδηρόδρομο. Η απομόνωση είναι δυστυχώς ολοκληρωτική. Πριν λίγες ημέρες ανέλυσα γιατί δεν μπορούμε να περιμένουμε την Πάτρα να αποφασίσει για μας. Ας εξυπηρετήσουν όπως νομίζουν τα συμφέροντά τους αλλά να αντιληφθούν ότι δεν είναι το κέντρο του κόσμου. Ούτε το Υπουργείο όμως οφείλει να περιμένει άλλο την Πάτρα και την όποια υποθετική χρηματοδότηση για κανονικοποίηση της γραμμής μέχρι την Καλαμάτα. Φαραωνικά έργα και αμφίβολα αποτελέσματα.
Δεν μπορούμε να περιμένουμε άλλα 20 χρόνια για την νέα γραμμή. Η πρότασή μου για επαναλειτουργία της υπάρχουσας γραμμής, επιβατικά και εμπορικά, ως ενδιάμεση μεταβατική λύση, συναντά την συμφωνία των φορέων της Ηλείας. Δεν μπορεί η κυβέρνηση να κρατά σε ομηρία και απομόνωση την Ηλεία. Το ζήτημα του τρένου πρέπει να εξαγγελθεί στο συνέδριο. Έχουμε την πρόταση, ο ΟΣΕ μπορεί άμεσα να ωριμάσει το έργο το οποίο κοστολογείται γύρω στα 10 εκατ. ευρώ. Έχουμε το σχέδιο και τους πόρους. Την πολιτική βούληση της Κυβέρνησης και του Πρωθυπουργού ζητάμε".

Πηγή: erapirgou.gr