Τρίτη 30 Ιανουαρίου 2018

Αττικό Μετρό: Τον Μάρτιο η οριστική λίστα με τους ενδιαφερόμενους «μνηστήρες».

Μέχρι τον Μάρτιο θα έχει οριστικοποιηθεί η βραχεία λίστα με τα τέσσερα επενδυτικά σχήματα που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για να συμμετάσχουν στον διαγωνισμό για την επέκταση του μετρό.

Μέχρι τον Μάρτιο θα έχει οριστικοποιηθεί η βραχεία λίστα με τα τέσσερα επενδυτικά σχήματα που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για να συμμετάσχουν στον διαγωνισμό για την επέκταση του μετρό, ένα έργο ύψους 1,45 δισ. ευρώ, δήλωσε στο Reuters ο διευθύνων σύμβουλος της Αττικό Μετρό.
Οι επενδυτές που είχαν εκφράσει ενδιαφέρον για το έργο πέρυσι είναι η ΓΕΚ Τέρνα με τη γαλλική Vinci και τη Siemens, η J&P Avax με την ιταλική Ghella και τη γαλλική Alstom, η Άκτωρ με την Hitachi Rail Italy και, τέλος, η ισπανική FCC με τον όμιλο Archirodon και τη Μυτιληναίος.
Η Αττικό Μετρό αναμενόταν να ολοκληρώσει τη λίστα μέχρι το τέλος του 2017, αλλά η διαδικασία παίρνει παράταση μέχρι τον Μάρτιο, για να εξεταστούν οι ενστάσεις που κατέθεσαν οι ενδιαφερόμενοι επενδυτές, δήλωσε στο Reuters ο διευθύνων σύμβουλος της Αττικό Μετρό Θεόδωρος Παπαδόπουλος.
«Μόλις οριστικοποιήσουμε τη λίστα, θα τους καλέσουμε να καταθέσουν τις οικονομικές και τεχνικές προσφορές τους», ανέφερε, εκφράζοντας την ελπίδα η όλη διαδικασία να έχει ολοκληρωθεί τον Μάρτιο.
Η κατασκευή των 13 χιλιομέτρων της επέκτασης αναμένεται να ξεκινήσει το 2019 και να ολοκληρωθεί μέσα σε οκτώ χρόνια.

Πηγή: mononews.gr