Τρίτη 30 Ιανουαρίου 2018

Προαστιακός Αθήνας: Έτσι διαμορφώνονται τα δρομολόγια από 1η Φεβρουαρίου προς Αεροδρόμιο, Κιάτο και Χαλκίδα.



Από τις αρχές Φεβρουαρίου αλλάζει σελίδα ο Προαστιακός της Αθήνας και γίνεται πλέον ένας κανονικός Προαστιακός ο οποίος εξυπηρετεί από άκρα σε άκρη την πόλη και προσφέρει και 3 δρομολόγια εκτός Αθηνών.

Αεροδρόμιο, Κιάτο και Χαλκίδα σε πλήρως ηλεκτροκινούμενες γραμμές με τα δύο πρώτα δρομολόγια να συνδέουν απευθείας το λιμάνι του Πειραιά και το κέντρο της Αθήνας, με το Αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος και το Κιάτο.

Η συνολική διάρκεια της διαδρομής προς το Αεροδρόμιο σύμφωνα με ανακοίνωση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ θα είναι 1 ώρα και 3 λεπτά. Το πρώτο απευθείας δρομολόγιο θα ξεκινά από το σταθμό του ΠΕΙΡΑΙΑ στις 4:44, ενώ το τελευταίο στις 20:44. Αντίστροφα, το πρώτο δρομολόγιο από Αεροδρόμιο προς Πειραιά θα ξεκινά στις 6:09 ενώ το τελευταίο στις 22:09.

Το δρομολόγιο από Πειραιά προς προς Κιάτο, με συνολική διάρκεια δρομολογίου 1 ώρα και 38 λεπτά. Το πρώτο δρομολόγιο από τον Πειραιά θα ξεκινά στις 6:17 (θα υπάρχει και ένα από Αθήνα στις 5:36) ενώ το τελευταίο στις 22:17 και από το Κιάτο το πρώτο στις 4:59 ενώ το τελευταίο στις στις 21:59(μέχρι Αθήνα, το τελευταίο προς Πειραιά θα ξεκινά στις 20:59).

Το δρομολόγιο προς Χαλκίδα θα ξεκινά από Αθήνα με συνολική διάρκεια 1 ώρα και 19 λεπτά.. Όσοι επιβάτες έρχονται από το τμήμα Πειραιά-Ρουφ θα μπορούν να χρησιμοποιούν τα άλλα δύο δρομολόγια και να μετεπιβιβάζονται στην Αθήνα για να συνεχίσουν το ταξίδι τους. Το πρώτο δρομολόγιο από Αθήνα ξεκινά στις 4:51 και το τελευταίο στις 21:51 ενώ από Χαλκίδα το πρώτο στις 5:26 και το τελευταίο στις 22:26.

Οι νέες Προαστιακές Γραμμές Αθήνας θα προσφέρουν πολύ πιο πυκνή σύνδεση στο λεγόμενο αστικό τμήμα καθώς με την πύκνωση των δρομολογίων σε αυτό το τμήμα θα έχουμε συχνότητες ανά 20 λεπτά περίπου, ενώ το όλο σύστημα επιχειρεί να γίνει πιο αξιόπιστο για να προσελκύσει επιβάτες που θα βελτιώσουν τα οικονομικά μεγέθη. Σημαντικό ρόλο θα παίξει η διασύνδεση του Προαστιακού με τα άλλα μέσα μεταφοράς της Αθήνας, όπως το Μετρό, τα Λεωφορεία και τα Τρόλεϊ.

Δείτε παρακάτω αναλυτικούς χάρτες με τα δρομολόγια όπως πλέον διαμορφώνονται.







Συντάκτης: Νίκος Καραγιάννης
Πηγή: ypodomes.com