Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου 2017

Πρόβατα σταμάτησαν… τρένο στο Λιανοκλάδι!

Η ασυνειδησία κάποιου κτηνοτρόφου της περιοχής, που άφησε το κοπάδι του ανεξέλεγκτο, έγινε αιτία να ταλαιπωρηθούν εκατοντάδες επιβάτες.

Η ασυνειδησία κάποιου κτηνοτρόφου της περιοχής, που άφησε το κοπάδι του με τα πρόβατα να βόσκει ανεξέλεγκτο χωρίς να το επιτηρεί, έγινε αιτία να ταλαιπωρηθούν εκατοντάδες επιβάτες που ταξίδευαν με τρένο στο Λιανοκλάδι.
Η αμαξοστοιχία 58, που αναχώρησε από την Αθήνα στις 16.15΄ το απόγευμα της Τετάρτης με ανταπόκριση για Τρίκαλα, βρήκε μπροστά της τα πρόβατα που έβοσκαν αμέριμνα και αναγκάστηκε να σταματήσει ώσπου να απομακρυνθούν από τις ράγες! Αυτό, όμως, κράτησε δυο ολόκληρες ώρες με αποτέλεσμα να καθυστερήσει το δρομολόγιο.
Σε ανάλογη περίπτωση, αποδείχθηκε πιο αποτελεσματικός ο Δήμος Ιεράπετρας. Μετά τις καταγγελίες ιδιωτών ότι ένα ανεπιτήρητο κοπάδι αιγοπροβάτων κατέστρεφε τις ιδιοκτησίες τους στην περιοχή Καβούσι, οργανώθηκε με συνοπτικές διαδικασίες και απόλυτη μυστικότητα επιχείρηση με την βοήθεια της Αστυνομίας. Οκτώ από τα αιγοπρόβατα οδηγήθηκαν σε σφαγή και το κρέας διανεμήθηκε στους τρόφιμος του γηροκομείου Ιεράπετρας, ενώ στον ιδιοκτήτη τους υποβλήθηκε μήνυση και ορίστηκε τακτική δικάσιμος.

Συντάκτης: Μάνος Τσαγκαράκης
Πηγή: protothema.gr