Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου 2017

Ανακοίνωση της Ανεξάρτητης Σιδηροδρομικής Κίνησης.

Με αφορμή όλα αυτά που γράφονται τις τελευταίες ημέρες στο διαδίκτυο ένθεν και ένθεν και προκειμένου να ξεκαθαριστεί η στάση μας απέναντι σε όλα τα ζητήματα, αναγκαζόμαστε να τοποθετηθούμε δημόσια και ξεκάθαρα προκειμένου να προλάβουμε τη δημιουργία ρήγματος ανάμεσα στους εργαζόμενους. 
Είναι ξεκάθαρο για μας ότι στηρίζουμε οποιονδήποτε παλεύει και πετυχαίνει πράγματα και στόχους για αυτούς που εκπροσωπεί. Δεν αντιμετωπίζουμε κανένα συνάδελφο, καμίας ειδικότητας, ως αντίπαλο ή εμπόδιο. Στα δικά μας τα μάτια οι εργαζόμενοι δεν χωρίζονται, αντίθετα ενώνονται, ή τουλάχιστον πρέπει να το κάνουν, προκειμένου να είναι δυνατοί.
Η συμφωνία που υπέγραψε το Σωματείο των μηχανοδηγών με την διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ είναι μία συμφωνία που ο καθένας αφού την διαβάσει και την αναλύσει, την κρίνει και την αξιολογεί. Και φυσικά οι πρώτοι που το κάνουν αυτό είναι οι ίδιοι οι συνάδελφοι μηχανοδηγοί. Είναι επίσης φυσικό ο καθένας να τοποθετείται διαφορετικά σε μία σειρά ζητημάτων που έτσι κι αλλιώς προκύπτουν από την συγκεκριμένη συμφωνία, αφού η σκοπιά ανάγνωσης του καθενός είναι διαφορετική.
Η κίνηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ να επιβραβεύσει τους κόπους των εργαζομένων θα πρέπει να είναι το διεκδικητικό πλαίσιο στο νέο ιδιοκτησιακό περιβάλλον. Συμμετοχή των εργαζομένων στα κέρδη της εταιρείας, μιας και αυτοί παράγουν τελικά το όποιο οικονομικό πλεόνασμα της!
Συμμετοχή ΟΛΩΝ όμως. Όλων όσοι με τον καθημερινό μόχθο τους στηρίζουν το επιχειρησιακό έργο της εταιρείας. Όλων όσοι φροντίζουν, ο καθένας από την μεριά του και στο μέτρο που του αναλογεί, να λειτουργούν όλα τα γρανάζια της μηχανής προκειμένου να «κυλάει» η μηχανή.
Θέση της παράταξης αποτελεί η πιστή εφαρμογή της νομιμότητας. Σε όλα τα επίπεδα και προς όλες τις κατευθύνσεις. 

Είμαστε προσεκτικοί στις διατυπώσεις μας, γιατί στόχος μας εξαρχής ήταν ένας και παραμένει:

ΕΝΟΤΗΤΑ – ΕΝΟΤΗΤΑ – ΕΝΟΤΗΤΑ