Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου 2017

Παραχωρούνται στο Δήμο 18 στρέμματα του ΟΣΕ στο Σιδηροδρομικό Σταθμό Μεσσήνης.







ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ-ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟ 

Στο Δήμο Μεσσήνης για 99 χρόνια θα παραχωρηθούν από τη ΓΑΙΑΟΣΕ 18 στρέμματα από το Σιδηροδρομικό Σταθμό και προς το νότο, με σκοπό τη δημιουργία αθλητικού κέντρου και κολυμβητηρίου. Την ανακοίνωση έκανε σήμερα ο δήμαρχος Γιώργος Τσώνης, ο οποίος, συνοδευόμενος από την αντιδήμαρχο Γεωργία Παναγοπούλου, είχε χθες στην Αθήνα συνεργασία δύο ωρών με τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρίας, Θανάση Σχίζα…
Ο δήμαρχος Μεσσήνης ανέφερε ότι η επίσημη ανακοίνωση αναμένεται να γίνει στα τέλη του ερχόμενου Ιανουαρίου, κατά την επίσκεψη που θα πραγματοποιήσει ο διευθύνων σύμβουλος της ΓΑΙΑΟΣΕ στη Μεσσήνη, οπότε αναμένεται ότι θα υπογραφεί και το συμφωνητικό της παραχώρησης.
Τόνισε επίσης ότι πρόκειται για μια εξαιρετικά σημαντική εξέλιξη και σχολίασε ότι για την αξιοποίηση της συγκεκριμένης έκτασης δεν είχε ασχοληθεί κανένας στο παρελθόν.
Επιπλέον ο δήμαρχος σημείωσε ότι για την ικανοποίηση του αιτήματος είχαν προηγηθεί επαφές του με το υπουργείο Οικονομίας και ιδιαίτερα με το υπουργείο Υποδομών.
Σημειώνεται ότι η δημιουργία αθλητικού κέντρου και κολυμβητηρίου στην έκταση που θα παραχωρηθεί από τη ΓΑΙΑΟΣΕ έχει ενταχθεί στη λίστα με τα έργα που ο Δήμος Μεσσήνης αιτείται να γίνουν με το πρόγραμμα σύμπραξης του δημόσιου με τον ιδιωτικό τομέα (ΣΔΙΤ), στο οποίο συμμετέχουν επίσης οι Δήμοι Καλαμάτας και Πύλου-Νέστορος.
Στ.Μ.

Πηγή: kalamatajournal.gr