Πέμπτη 28 Δεκεμβρίου 2017

Ρουμανία: Σε αναζήτηση 1,39 δισ ευρώ για επέκταση της υφιστάμενης γραμμής του μετρό στο Βουκουρέστι.

Το υπουργείο Mεταφορών της Ρουμανίας σε χθεσινή του δήλωση, ζήτησε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να παράσχει 1,39 δισ. ευρώ χρηματοδότηση για την κατασκευή επέκτασης της υφιστάμενης γραμμής του μετρό στο Βουκουρέστι, μήκους 14,2 χιλιομέτρων. 

Η προγραμματισμένη έκτη γραμμή (Μ6) του μετρό της Ρουμανικής πρωτεύουσας, θα έχει 12 σταθμούς και θα συνδέει το βόρειο μέρος του Βουκουρεστίου με το διεθνές αεροδρόμιο Henri Coanda στο Otopeni σύμφωνα με την δήλωση του γραφείου τύπου του υπουργείου Μεταφορών. 

Τα πρώτα βήματα προς την κατεύθυνση της υλοποίησης του έργου έγιναν το 2010, όταν το υπουργείο Οικονομικών της Ρουμανίας υπέγραψε συμφωνία δανείου 356 εκατ. ευρώμε τον Ιαπωνικό Οργανισμό Διεθνούς Συνεργασίας (JICA), με τα λεφτά αυτά να χρησιμοποιήθηκαν για την πληρωμή για την παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών, το σχεδιασμό, την εποπτεία και μέρος των τεχνικών έργων. 

Τον Οκτώβριο που μας πέρασε, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή χρηματοδότησε με 251,8 εκατ. ευρώ τη Ρουμανική κυβέρνηση για την επέκταση της γραμμής 5 του μετρό στο Βουκουρέστι. Το τμήμα που θα κατασκευαστεί θα έχει μήκος 7 χιλιομέτρων, με 10 νέους σταθμούς και ένα αμαξοστάσιο. Μόλις ολοκληρωθεί, το νέο τμήμα θα συνδέει το δυτικό τμήμα του κέντρου της πόλης, από το Raul Doamnei στον σταθμό Eroilor, όπου και θα συνδέσει τις γραμμές 1 και 3.

Οι εργασίες αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί τον Ιούνιο του 2018.

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: : ΗΛΙΑΣ ΚΟΥΚΟΥΤΣΑΣ
Πηγή: emea.gr