Τρίτη 29 Αυγούστου 2017

Σφάλμα της Google προκάλεσε σοβαρά προβλήματα στο ίντερνετ της Ιαπωνίας.

Μεταξύ των φορέων που επηρεάστηκαν ήταν και ο σιδηροδρομικός φορέας East Japan Railway Company.


Το σφάλμα διήρκησε μόλις 8 λεπτά, την περασμένη Παρασκευή, ωστόσο χρειάστηκαν ώρες προκειμένου ορισμένες υπηρεσίες να επανέλθουν στη σωστή τους λειτουργία.

Σε λάθος της Google φαίνεται ότι οφειλόταν ένα πρόβλημα που προέκυψε πρόσφατα σχετικά με τη συνδεσιμότητα της Ιαπωνίας στο Διαδίκτυο και επηρέασε πολλές ηλεκτρονικές υπηρεσίες της χώρας αυτής.

Συγκεκριμένα, η διαδικτυακή κυκλοφορία που προοριζόταν για τους ιαπωνικούς παρόχους υπηρεσιών Ίντερνετ στάλθηκε στη Google αντί αυτών, με αποτέλεσμα να επηρεαστούν πολλές ηλεκτρονικές τραπεζικές υπηρεσίες, τα συστήματα πληρωμών των σιδηροδρόμων καθώς και ιστοσελίδες όπου οι χρήστες μπορούν να παίξουν παιχνίδια στο Διαδίκτυο.

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του το βρετανικό ειδησεογραφικό δίκτυο BBC επικαλούμενο δηλώσεις εκπροσώπου της Google, το σφάλμα διήρκησε μόλις 8 λεπτά, την περασμένη Παρασκευή, ωστόσο χρειάστηκαν ώρες προκειμένου ορισμένες υπηρεσίες να επανέλθουν στη σωστή τους λειτουργία.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Japan Times, ανάμεσα στις εταιρείες και υπηρεσίες που επηρεάστηκαν ήταν η Nintendo και ο σιδηροδρομικός φορέας East Japan Railway Company.

Στο δημοσίευμά του το BBC αναφέρει επίσης ότι το υπουργείο Εσωτερικών και Επικοινωνιών της Ιαπωνίας έχει ήδη ξεκινήσει έρευνα σχετικά με την υπόθεση.

Πηγή: news.gr