Πέμπτη, 10 Αυγούστου 2017

ΣΤΑΣΥ: Οι επιβάτες δεν χωράνε στα τρένα.

Την άποψη ότι τα προγραμματισμένα δρομολόγια της ΣΤΑΣΥ δεν επαρκούν για να εξυπηρετήσουν το επιβατικό κοινό τους καλοκαιρινούς μήνες, εκφράζει το σωματείο εργαζομένων στις Σταθερές Συγκοινωνίες.
Με ανακοίνωσή τους καλούν τους υπεύθυνους να αναθεωρήσουν την πολιτική τους καθώς υποστηρίζουν ότι ενώ τα δρομολόγια δεν έχουν αλλάξει σε σχέση με άλλα χρόνια, εντούτοις, φαίνεται να έχει αυξηθεί η επιβατική κίνηση.

"Διατυπώσαμε τις επιφυλάξεις μας επανειλημμένως εδώ και δύο χρόνια, σχετικά με το θέμα των χρονοαποστάσεων των συρμών την καλοκαιρινή περίοδο. Διαπιστώσαμε, λοιπόν, ότι ο συγκεκριμένος σχεδιασμός των δρομολογίων, ο οποίος είναι ίδιος με αυτόν που εφαρμόζεται τα τελευταία χρόνια και για την ίδια χρονική περίοδο, δεν επαρκεί για την ορθολογική εξυπηρέτηση των επιβατών" αναφέρουν.

Αποτέλεσμα είναι, αποβάθρες σε κεντρικούς σταθμούς να είναι ασφυκτικά γεμάτες σε συνθήκες καύσωνα, επιβάτες να μη χωράνε να εισέλθουν στα τραίνα, περιμένοντας καρτερικά να τους «χαμογελάσει η τύχη» όταν φθάσει ο επόμενος ή ο μεθεπόμενος συρμός της «λύτρωσης»...! Τα πράγματα χειροτερεύουν αν πρόκειται για αεροδρομιακό συρμό, καθόσον ο επιβάτης δε θα χάσει μόνο το συγκεκριμένο συρμό αλλά ενδεχομένως και την πτήση του.

Όπως σημειώνουν, δεν είναι δύσκολο να καταλάβει κανείς ότι η δυσφορία, η αγανάκτηση και ενίοτε και οργή των επιβατών είναι διάχυτες και έκδηλες, αφού δεν εξυπηρετούνται ικανοποιητικά και το «λογαριασμό» τον πληρώνουν οι εργαζόμενοι ως άμεσοι αποδέκτες.

Οι εργαζόμενοι στη ΣΤΑΣΥ επισημαίνουν ότι κατανοούν το επιβατικό κοινό και σημειώνουν ότι ήδη έχουν εγκαλέσει, πολλάκις, τους υπεύθυνους στο να ληφθούν τα απαιτούμενα μέτρα.

Πηγή: newmoney.gr