Παρασκευή 28 Ιουλίου 2017

Ισπανία: Σιδηροδρομικό ατύχημα στη Βαρκελώνη.









Δεκάδες άνθρωποι τραυματίστηκαν σε ατύχημα στον σιδηροδρομικό σταθμό της Βαρκελόνης. Πέντε νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση.

Τουλάχιστον 48 άνθρωποι τραυματίστηκαν, εκ των οποίων οι πέντε σοβαρά, σε ατύχημα που σημειώθηκε σήμερα το πρωί στον σιδηροδρομικό σταθμό της Βαρκελώνης, όπως ανακοίνωσε η υπηρεσία πολιτικής προστασίας.
«Δέκα οκτώ άνθρωποι νοσηλεύονται, εκ των οποίων πέντε σε κρίσιμη κατάσταση, ενώ εξετάζεται η κατάσταση τριάντα ακόμη», δήλωσε ένας εκπρόσωπος της υπηρεσίας.
Five of the victims have been seriously injured, reports Spanish media
Συνολικά 48 άνθρωποι έχουν επηρεαστεί από το ατύχημα, όμως για τους 30 δεν είναι γνωστή η κατάστασή τους, αν είναι πραγματικά τραυματισμένοι ή όχι, επεσήμανε.

Το ατύχημα σημειώθηκε στον σιδηροδρομικό σταθμό στο ιστορικό κέντρο της Βαρκελώνης, όταν ένα περιφερειακό τραίνο της εταιρείας Rodalies έπεσε στο διάζωμα στις 07:30 (τοπική ώρα, 08:30 ώρα Ελλάδας).
The train was pictured crushed up against a pillar at the end of the platform
«Ήταν ένα περιφερειακό τραίνο το οποίο προερχόταν από το Σαν Βισέντε ντε Καλντερόν», είχε δηλώσει νωρίτερα μια άλλη εκπρόσωπος της υπηρεσίας.

Σύμφωνα με τα βίντεο που κατέγραψαν περαστικοί, το μπροστινό τμήμα του τραίνου έχει καταστραφεί.

‘Όπως μετέδωσε ο ραδιοφωνικός σταθμός Cadena Sur, όλοι οι δρόμοι γύρω από τον σιδηροδρομικό σταθμό έχουν κλείσει για την κυκλοφορία προκειμένου να επιτρέψουν στις υπηρεσίες διάσωσης να φτάσουν στον σταθμό.
The interior of the trains was covered in shattered glass
Πολλοί επιβάτες ήταν όρθιοι μέσα στο τραίνο την ώρα της σύγκρουσης, γεγονός που αύξησε τον αριθμό των τραυματιών.
There were scenes of chaos at the busy station

Εικόνες από thesun.co.uk
Πηγή: news247.gr