Τρίτη 18 Ιουλίου 2017

Αυστραλία: 146 εκατ. δολάρια θα επενδύσει η Βικτώρια στις εναλλακτικές πηγές ενέργειας.

Με ηλιακή ενέργεια θα κινούνται 400 τραμ και μεγάλες μπαταρίες θα ηλεκτροδοτούν δυο επαρχιακές πόλεις 100.000 κατοίκων.

Μεγάλες και δυνατές μπαταρίες που θα μπορούν για τέσσερις ώρες να τροφοδοτούν δύο επαρχιακές πόλεις της Βικτώριας με 100.000 κατοίκους, και μια «φάρμα» παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, η οποία θα κινεί περισσότερα από 400 τραμ, συμπεριλαμβάνονται στον νέο ενεργειακό σχεδιασμό της Πολιτειακής κυβέρνησης.

Η Εργατική κυβέρνηση έχει αποφασίσει να στραφεί και να επενδύσει στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, ώστε, από τη μια πλευρά, να ξεπεραστούν οι ελλείψεις ηλεκτρικού ρεύματος –που, ενδεχομένως, αντιμετωπίσει μελλοντικά η Βικτώρια- και, από την άλλη, να μειωθεί η εξάρτηση παραγωγής ρεύματος από το κάρβουνο που ρυπαίνει την ατμόσφαιρα. 

Να σημειώσουμε εδώ, ότι ο σταθμός Hazelwood που έκλεισε τον περασμένο Απρίλιο παρήγε το 20% της συνολικής ηλεκτρικής ενέργειας της Πολιτείας μας και πρέπει να βρεθούν τρόποι να αναπληρωθεί το κενό που άφησε στο δίκτυο τροφοδοσίας. 

Προκειμένου, όπως προαναφέραμε, να καλυφθούν οι ανάγκες, η κυβέρνηση, όπως δήλωσε ο πρωθυπουργός, Daniel Andrews, την περασμένη Πέμπτη, σχεδιάζει να δαπανήσει 146 εκατομμύρια δολάρια για την ενίσχυση των εναλλακτικών και μη ρυπογόνων πηγών ενέργειας.

Ο πρωθυπουργός τόνισε, παράλληλα, ότι στόχος της κυβέρνησής του είναι, μέχρι το 2025, το 40% της ηλεκτρικής ενέργειας που καταναλώνει η Πολιτεία μας να προέρχεται από τις ανανεώσιμες πηγές.

Οι μεγάλες μπαταρίες που θα τοποθετηθούν μέχρι το ερχόμενο καλοκαίρι, θα έχουν διαθέσιμα 40 μεγαβάτ ηλεκτρικής ενέργειας, που θα διατίθενται σε διάφορες μικρότερες πόλεις της Δυτικής Βικτώριας όπως το Bendigo, το Horsham, το Ararat, το Red Cliffs και το Kerang.

Πηγή : neoskosmos.com