Τρίτη 28 Μαρτίου 2017

Πού θα γίνουν οι 7.097 μόνιμες προσλήψεις μέσα στο 2017.

Τις 7.097 θα φτάσουν φέτος οι μόνιμες προσλήψεις στο Δημόσιο. Από αυτές οι 2.453 αφορούν σε προσλήψεις με βάση τον κανόνα 1 προς 4, ενώ 4.644, αφορούν σε μη υλοποιηθείσες προσλήψεις του 2016.
Τα παραπάνω προκύπτουν από στοιχεία που διαβίβασε η υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Ολγα Γεροβασίλη στη Βουλή σε απάντηση ερώτησης που είχαν καταθέσει 43 βουλευτές της Ν.Δ. 

Σύμφωνα με όσα ανέφερε η υπουργός, η κυβέρνηση δίνει προτεραιότητα στις παραγωγικές σχολές του υπουργείου Εθνικής Αμυνας και Εσωτερικών (Σχολές της Αστυνομίας), στην Εθνική Σχολή Δικαστικών Λειτουργών, στον τομέα της Υγείας και στους ελεγκτικούς μηχανισμούς της χώρας. 

Μέχρι στιγμής για το 2017 έχουν ανακοινωθεί 4 διαγωνισμοί μόνιμου προσωπικού μέσω των οποίων θα γίνουν 657 προσλήψεις σε δικαστήρια, ΕΥΑΘ, Εθνικό Τυπογραφείο, ΕΛ.ΣΤΑΤ., Εθνική Αναλογιστική Αρχή και ΟΣΕ. Μέχρι το τέλος του έτους αναμένεται να γίνουν άλλες 6.460 σε σημαντικούς φορείς όπως οι ΑΔΜΗΕ, ΕΛΤΑ, ΕΥΔΑΠ, σε υπουργεία και Σώματα Ασφαλείας. 

Αναλυτικά:

218 διοικητικοί στις Υπηρεσίες Ασύλου

Προκήρυξη για την κάλυψη 218 οργανικών θέσεων στην Υπηρεσία Ασύλου του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής ετοιμάζει το ΑΣΕΠ, από τις οποίες 15 αντιστοιχούν σε άτομα ειδικών κατηγοριών.

170 στο υπ. Δικαιοσύνης

Στην πρόσληψη 170 μόνιμων υπαλλήλων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης θα προχωρήσει το υπουργείο Δικαιοσύνης. Τα στελέχη του ΑΣΕΠ επεξεργάζονται τις τελευταίες λεπτομέρειες της προκήρυξης που αφορά σε νέους μόνιμους υπαλλήλους Τεχνολογικής, Δευτεροβάθμιας και Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης.

260 μόνιμες προσλήψεις σε Δήμους και Περιφέρειες

Εχουν δρομολογηθεί οι προσλήψεις 200 μονίμων στους νησιωτικούς δήμους και άλλων 60 στις δύο περιφέρειες, Νοτίου και Βορείου Αιγαίου, προκειμένου να αντιμετωπιστούν άμεσα οι ελλείψεις σε προσωπικό.

Πηγή: Ελεύθερος Τύπος
Πηγή: enikonomia.gr