Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2017

ΤΑΙΠΕΔ: Νέα παράταση στον διαγωνισμό για ΟΛΘ.

ΤΑΙΠΕΔ: Νέα παράταση στον διαγωνισμό για ΟΛΘ - Κεντρική ΕικόναΣτις 24 Μαρτίου θα υποβληθούν, αν δεν υπάρξει και νέα παράταση, οι δεσμευτικές προσφορές για το πλειοψηφικό πακέτο του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης (ΟΛΘ), όπως αποφάσισε σήμερα το διοικητικό συμβούλιο του Ταμείου Ιδιωτικοποιήσεων (ΤΑΙΠΕΔ). Ο διαγωνισμός για τον ΟΛΘ έχει πάρει απανωτές παρατάσεις και σύμφωνα με τον τελευταίο προγραμματισμό του ΤΑΙΠΕΔ, οι προσφορές θα υποβάλλονταν στα μέσα Φεβρουαρίου. 

Υπενθυμίζεται πως πριν από σχεδόν τρία χρόνια είχαν καταθέσει αρχικό ενδιαφέρον για τον ΟΛΘ οκτώ όμιλοι. Και οι οκτώ είχαν περάσει στο δεύτερο στάδιο της διαδικασίας, αλλά είναι άγνωστο πόσοι διατηρούν το ενδιαφέρον τους για τον οργανισμό. Ως σίγουρος υποψήφιος εμφανίζεται σχήμα γερμανικού επενδυτικού ομίλου που συνεργάζεται με τον Ιβάν Σαββίδη, ενώ κατά καιρούς έχουν ακουστεί και άλλα ονόματα.

Στη δεύτερη φάση του διαγωνισμού είχαν περάσει η APM Terminals (που διεκδικούσε και τον ΟΛΠ), η Deutsche Invest, η Duferco, η ICTS, η Mitsui, η P&O (ανήκει στον όμιλο της Dubai Ports), η κοινοπραξία των ρωσικών σιδηροδρόμων (RZD) με τη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και η τουρκική Yilport Holding Inc. Η τελευταία έχει σίγουρα αποσυρθεί, όπως και οι Ρωσικοί Σιδηρόδρομοι και κάποιοι από τους άλλους υποψηφίους. Αν δεν υπάρξει νέα παράταση, στις 24 Μαρτίου θα γνωρίζουμε ποιος πραγματικά ενδιαφέρεται.

Πηγή: euro2day