Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2016

Διαμαρτυρία αγροτών στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.

Οι αγρότες ζητούν να κατασκευαστούν οι απαραίτητες διαβάσεις για αγροτικά μηχανήματα κατά μήκος της νέας σιδηροδρομικής γραμμής στον κάμπο της Ανθήλης. 


Παράσταση διαμαρτυρίας στην έδρα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας στη Λαμία πραγματοποίησαν χτες αγρότες και κτηνοτρόφοι του νομού Φθιώτιδας, μετά από κάλεσμα του συντονιστικού των Αγροτικών Συλλόγων του νομού.

Στη συνάντηση που είχαν με τον αντιπεριφερειάρχη, διαμαρτυρήθηκαν για την απουσία έργων υποδομής για την άρδευση και την αντιπλημμυρική προστασία, καθώς και για την ανυπαρξία δακοκτονίας στους ελαιώνες. Δήλωσαν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους με την Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων, ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική που στηρίζει και η Περιφέρεια.

Η αντιπροσωπεία των αγροτών επέδωσε στην Περιφέρεια υπόμνημα με τα αιτήματά τους. Μεταξύ άλλων, διεκδικούν: Να κατασκευαστούν οι απαραίτητες διαβάσεις για αγροτικά μηχανήματα κατά μήκος της νέας σιδηροδρομικής γραμμής στον κάμπο της Ανθήλης. Να αποκατασταθούν οι αγροτικοί δρόμοι και το αρδευτικό δίκτυο. Να κατασκευαστούν αντιπλημμυρικά έργα, ώστε να αποφευχθούν πλημμυρικά φαινόμενα στην περιοχή κ.ά.

Πηγή: rizospastis.gr