Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2016

Μετρό Θεσσαλονίκης: Συνάντηση για τον σταθμό Βενιζέλου την Παρασκευή.

Θα συμμετάσχουν στελέχη της Αττικό Μετρό ΑΕ, ο δήμαρχος Γ. Μπουτάρης και άλλοι φορείς
 -Στόχος η τελική λύση για τα αρχαία


Συνάντηση με αντικείμενο τον σταθμό Βενιζέλου του Μετρό Θεσσαλονίκης αναμένεται να πραγματοποιηθεί την Παρασκευή μεταξύ των στελεχών της Αττικό Μετρό ΑΕ, του δημάρχου της πόλης, Γιάννη Μπουτάρη και άλλων φορέων, προκειμένου να συμφωνηθεί η τελική λύση για το θέμα των επί τόπου αρχαιοτήτων, κατόπιν των παρατηρήσεων των αρμόδιων φορέων και να συζητηθούν όλες οι μελλοντικές κινήσεις που πρέπει να γίνουν ώστε να ολοκληρωθεί το συντομότερο το έργο.
“Ο σταθμός Βενιζέλου μέσα από την κακή διαχείριση των τελευταίων ετών βρίσκει το βηματισμό του και προκύπτει κάτι καλό. Μέσα από την αντιπαράθεση βρέθηκε λύση. Έτσι κάτω από τον δρόμο θα υπάρξει μια ακόμη πόλη, η αρχαία πόλη. Οι επισκέπτες θα μπορούν να δουν τα αρχαιολογικά ευρήματα. Αυτό δεν υπάρχει πουθενά στον κόσμο” αναφέρει ο πρόεδρος της «Αττικό Μετρό ΑΕ», Γιάννης Μυλόπουλος.
Ο ίδιος ανέφερε ότι “αυτή την Παρασκευή θα υπάρξει συνάντηση με τον Μπουτάρη και άλλους φορείς για να συμφωνήσουμε στην τελική λύση, έπειτα από όλες τις παρατηρήσεις των αρμόδιων φορέων. Το υπογεγραμμένο έγγραφο θα υποβληθεί στο Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο (ΚΑΣ). Η πρόταση είναι συμβατή με την προηγούμενη απόφαση του ΚΑΣ που έλεγε τα αρχαιολογικά ευρήματα να βρίσκονται κατά χώρα. Μένει να μπει τώρα η πλάκα οροφής και να κατασκευαστεί ο σταθμός σε βάθος 25-30 μέτρων. Το θέμα δεν είναι μόνο ότι θα λύσει το συγκοινωνιακό πρόβλημα στην πόλη μας, αλλά ότι το μετρό θα αποτελέσει την μηχανή ανάπτυξης”.
Ο κ. Μυλόπουλος επισήμανε ότι μέχρι το 2020 η Θεσσαλονίκη θα έχει μετρό. “Μέχρι το 2020 θα έχουμε μετρό. Δεν είναι αποσπασματική κίνηση ότι ξεκίνησαν τα έργα τον Μάρτιο, αλλά υπάρχει πολιτική αντίληψη πίσω από αυτό που θέλει το δημόσιο τομέα να είναι ατμομηχανή της ανάπτυξης. Η χώρα θέλει επενδύσεις, αλλά κανείς δεν θα έρθει αν το ίδιο το δημόσιο δεν έχει προετοιμαστεί. Σήμερα δουλεύουν 1500 εργάτες, αλλά και με τις υπόλοιπες δουλειές αγγίζουν τις 5000. Καταλαβαίνεται την οικονομική τόνωση που γνωρίζει η πόλη με όλες αυτές τις θέσεις εργασίας» κατέληξε.

Πηγή: makthes.gr