Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2016

Τσίπρας: Άμεση έναρξη σιδηροδρομικής γραμμής Μπουργκάς- Αλεξανδρούπολη.

Στη Θράκη ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. "Η Αλεξανδρούπολη θα γίνει ένας ισχυρός κόμβος μεταφορών, εμπορίου και ενέργειας", τόνισε


Η περιφερειακή ανάπτυξη και η βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών στη Θράκη, σε καθεστώς ισονομίας και ισοπολιτείας, χωρίς κανέναν αποκλεισμό, βρίσκονται στο επίκεντρο της σημερινής περιοδείας του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στους νομούς Έβρου, Ροδόπης και Ξάνθης.
Μαζί του αναμένεται να είναι και υπουργοί οι οποίοι έχουν αρμοδιότητα για τα παραπάνω θέματα, όπως οι υπουργοί Ναυτιλίας Παναγιώτης Κουρουμπλής, Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Αλέξης Χαρίτσης και ο υφυπουργός Στέργιος Πιτσιόρλας.
Πρώτος σταθμός της περιοδείας του ήταν το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, όπου στις 8.15 το πρωί ο κ. Τσίπρας διαπίστωσε από κοντά την πορεία των έργων που έχουν να κάνουν με την αναβάθμιση του λιμανιού, την κατασκευή του Διαδριατικού Αγωγού Φυσικού Αερίου (TAP) και της δημιουργίας πλωτής αποθήκης υγροποιημένου Φυσικού Αερίου, με τα οποία η Θράκη θα εξελιχθεί σε ενεργειακό κόμβο στην ευρύτερη περιοχή.
"Η Αλεξανδρούπολη θα γίνει ένας ισχυρός κόμβος μεταφορών, εμπορίου και ενέργειας", τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας, ενώ τόνισε "άμεση έναρξη σιδηροδρομικής γραμμής Μπουργκάς- Αλεξανδρούπολη... Ο κόμβος εδώ έχει ιδιαίτερη σημασία. Είναι ένας κόμβος ενέργειας".
"Θα επιθεωρήσουμε σήμερα την πρόοδο των εργασιών των λιμανιών", είπε και τόνισε πως "τα έργα θα αλλάξουν τον χάρτη της ΝΑ Ευρώπης..Η Αλεξανδρούπολη και ολόκληρη η Β. Ελλάδα μπορεί να αναδειχτεί σε έναν σημαντικό ενεργειακό κόμβο στην περιοχή".
Ο πρωθυπουργός αμέσως μετά, στις 11:00, θα μεταβεί στη Φιλλύρα της Ροδόπης, την έδρα του Δήμου Αρριανών, που αριθμεί 57 χωριά, κυρίως ορεινά, με μουσουλμανικό πληθυσμό.

Στη συνέχεια θα ταξιδέψει στην Ξάνθη, όπου στις 12.15 θα επισκεφθεί το Μειονοτικό Γυμνάσιο-Λύκειο και το Μουσικό Γυμνάσιο, ενώ στη 1 μ.μ. το Ερευνητικό Κέντρο "Αθηνά".

Στις 2.00 μ.μ. θα επισκεφθεί το Μουσικό Γυμνάσιο Κομοτηνής και στις 2:45 μ.μ. θα έχει σύσκεψη με εκπροσώπους φορέων της Θράκης, στα γραφεία της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, στην Κομοτηνή, Στις 6.30 μ.μ. ο Αλέξης Τσίπρας θα εγκαινιάσει την 24η Πανελλήνια Εμπορική Έκθεση "Ανατολική Μακεδονία-Θράκη", την οποία διοργανώνει η ΔΕΘ-Helexpo, στη Βιομηχανική Περιοχή Κομοτηνής και στις 7.30 μ.μ. θα μιλήσει σε πολιτική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ στο ξενοδοχείο "Arcadia".

Πηγή: news247.gr