Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2016

Τις αυτόματες μπάρες του ΗΣΑΠ "εγκαινίασαν" θερμοκέφαλοι.










Σε εξέλιξη βρίσκεται το τελευταίο διάστημα η τοποθέτηση μπαρών στους σταθμούς του Μετρό και του ΗΣΑΠ στο πλαίσιο της εφαρμογής του ηλεκτρονικού εισιτηρίου στις αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας. Ωστόσο, οι καινούργιες αυτές εγκαταστάσεις, που θα απαιτηθεί ακόμη καιρός για να τεθούν σε λειτουργία, αποτέλεσαν αντικείμενο βανδαλισμού. 

Έτσι, όπως φανερώνουν οι φωτογραφίες του Capital.gr, την Τετάρτη βράδυ στο σταθμό "Ειρήνη", οι γυάλινες θύρες σε μία από τις πύλες εισόδου μετατράπηκαν σε θρύψαλα. Το συμβάν αποδίδεται στα μικρής κλίμακας επεισόδια μεταξύ οπαδών ομάδων που διαδέχτηκαν αγώνα μπάσκετ στο ΟΑΚΑ και αποδεικνύει την μοίρα της δημόσιας περιουσίας στην Ελλάδα, με τις αστικές συγκοινωνίες να αποτελούν, συχνά, εύκολο στόχο. 

Πάντως, όσον αφορά το ηλεκτρονικό εισιτήριο, οι εργασίες προχωρούν με στόχο από τις αρχές της χρονιάς όσοι μετακινούνται με λεωφορεία και τρόλεϊ να κάνουν χρήση της ειδικής μαγνητικής κάρτας που θα αντικαταστήσει την παραδοσιακή, έγχαρτη μορφή του εισιτηρίου. Αργότερα, μέσα του 2017 θα τεθεί σε λειτουργία το ηλεκτρονικό εισιτήριο σε μετρό και ΗΣΑΠ. 

Να σημειωθεί ότι ο Ιδιωτικός Φορέας Σύμπραξης του αυτόματου συστήματος συλλογής κομίστρου είναι η κοινοπραξία των εταιρειών Τέρνα Ενεργειακή (80%) και LG - CNS (20%). Το συνολικό ύψος του έργου είναι 67 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων 29 εκατ. ευρώ αφορούν την χρηματοδοτική συμβολή του Δημοσίου (χρηματοδότηση μέσω ΕΣΠΑ). 

Συντάκτης: Δημ. Δελεβέγκος
Πηγή: capital.gr