Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2016

Κ. Χατζηδάκης: Απαθές το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών στους βανδαλισμούς στον εξοπλισμό του ηλεκτρονικού εισιτηρίου.


«Απαθές παραμένει το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών σε σχέση με τους βανδαλισμούς που γίνονται στον εξοπλισμό του ηλεκτρονικού εισιτηρίου. Μια προσπάθεια χρόνων καταστρέφεται!»
Αυτό επισημαίνει ο Αντιπρόεδρος της ΝΔ, Κωστής Χατζηδάκης σε ερώτησή του προς τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστο Σπίρτζη.

Είναι ανησυχητική, υπογραμμίζει ο Αντιπρόεδρος της ΝΔ, η αμηχανία με την οποία αντιμετωπίζει το θέμα ο ΟΑΣΑ. Για την επίθεση στο σταθμό του ηλεκτρικού «Ειρήνη» τα στελέχη του οργανισμού περιορίστηκαν στο να αποδώσουν ευθύνες στην Ελληνική Αστυνομία για το συμβάν. Δεν φαίνεται, δηλαδή, να αντιλαμβάνονται το ζήτημα φύλαξης που ανακύπτει για τους σταθμούς και ειδικά για τον εξοπλισμό του ηλεκτρονικού εισιτηρίου. Ούτε φαίνεται να τους προβληματίζει το ενδεχόμενο, καθώς θα πλησιάζει η μέρα για την εφαρμογή του ηλεκτρονικού εισιτηρίου, οι επιθέσεις αυτές να πυκνώσουν. Αντίστοιχη αμηχανία παρατηρήθηκε πρόσφατα και σε παρόμοια φαινόμενα βανδαλισμών που έγιναν στα συστήματα ηλεκτρονικού εισιτηρίου που έχουν εγκατασταθεί σε λεωφορεία.

Ο Κωστής Χατζηδάκης υπενθυμίζει ότι το ηλεκτρονικό εισιτήριο είναι ένα πολύ σημαντικό έργο σύμπραξης του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα (έργο ΣΔΙΤ). Εγκρίθηκε από την Διυπουργική Επιτροπή ΣΔΙΤ τον Σεπτέμβριο του 2008, στη συνέχεια προκηρύχθηκε ο σχετικός διαγωνισμός και υπεγράφη η σύμβαση του έργου με τον ανάδοχο τον Δεκέμβριο του 2014.

Επίσης σημειώνει τα σημαντικά οφέλη του έργου: το ηλεκτρονικό εισιτήριο είναι, αναμφίβολα, ένα πολύ σημαντικό βήμα εκσυγχρονισμού για τις αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας. Αναβαθμίζει τις υπηρεσίες που προσφέρονται στους πολίτες, επιτρέπει την εφαρμογή ζωνικού συστήματος χρεώσεων, δηλαδή να υπάρχουν χρεώσεις στους επιβάτες ανάλογα με την απόσταση των διαδρομών, και θα συμβάλει στην αποτελεσματική αντιμετώπιση της εισιτηριοδιαφυγής.

Πηγή: liberal.gr