Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2016

To Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο στο Μετρό του Συντάγματος.

Λίγες ημέρες πριν τις 3 Οκτωβρίου, ημέρα επετείου της θεμελίωσης του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου, οι κάτοικοι και οι ταξιδιώτες της πόλης θα έχουν την ευκαιρία να χαρούν μια ιδιαίτερη έκθεση στον Σταθμό του Μετρό «ΣΥΝΤΑΓΜΑ» (διάδρομος προς έξοδο «Αμαλίας»).
Η έκθεση αφίσας «150 Χρόνια Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο» είναι αποτέλεσμα της σύμπραξης του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου, του Τμήματος Γραφιστικής του ΤΕΙ Αθήνας και της εταιρείας Σταθερές Συγκοινωνίες (ΣΤΑ.ΣΥ. Α.Ε.), και λειτουργεί ως κάλεσμα για μια εκ νέου γνωριμία με τον παλαιότερο μουσειακό θεσμό της χώρας.

Δύο φοιτητές 

Με την επιστημονική εποπτεία του Βαγγέλη Χατζηθεοδώρου και της Κατερίνας Μπαζίνα, 34 φοιτητές του Ζ΄ εξαμήνου του Τμήματος Γραφιστικής κλήθηκαν να επικοινωνήσουν τον εορτασμό του Μουσείου και να αναδείξουν τον ρόλο του.


Να δουν το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο με μια πιο φρέσκια ματιά, δημιουργώντας έργα που τονίζουν τη μοναδικότητα και τη διαχρονικότητα των συλλογών του και βοηθώντας το κοινό να αντιληφθεί το Μουσείο ως φορέα γνώσης και αισθητικής απόλαυσης, που αξίζει να επισκεφτεί κανείς.

Βασικός γνώμονας του σχεδιασμού στάθηκε η σηματοδότηση του αισθητικού, ιστορικού και πολιτιστικού χαρακτήρα του Μουσείου, η προώθηση των αξιών του και η ανάδειξή του ως φορέα πολιτισμικής γνώσης και ανάπτυξης.

Η έκθεση αφίσας παρουσιάζεται παράλληλα στο Καφέ του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου ως τις 5 Οκτωβρίου.

Το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο είναι το μεγαλύτερο Μουσείο της Ελλάδας και ένα από τα πιο σημαντικά στον κόσμο.


Όλα αυτά τα χρόνια προσφέρει στα εκατομμύρια των επισκεπτών, που έρχονται από όλα τα μέρη της γης, ένα πανόραμα του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού από τις αρχές της προϊστορίας έως την ύστερη αρχαιότητα, μέσα από εκθέσεις και πολυποίκιλες επικοινωνιακές και εκπαιδευτικές δράσεις.

150 Χρόνια Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο
Τμήμα Γραφιστικής Τ.Ε.Ι. Αθήνας

26 Σεπτεμβρίου – 2 Οκτωβρίου 2016
στο Σταθμό του Μετρό «ΣΥΝΤΑΓΜΑ»

Πηγή: tvxs.gr