Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2016

Η μεταφορά τεύτλων, η ΕΒΖ και η ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Αποτέλεσμα εικόνας για τευτλαΚαθυστερεί η μεταφορά τεύτλων αναφέρει σε επιστολή της η Βουλευτής κ Φ. Αραμπατζή
Όπως τονίζει, μένουν τα τεύτλα στα χωράφια σε μία εποχή, που ήδη έχουν αρχίσει οι βροχές.
Συγκεκριμένα, την άμεση επίλυση του ζητήματος της μεγάλης καθυστέρησης, που παρατηρείται στη μεταφορά των ζαχαρότευτλων από το εργοστάσιο της ΕΒΖ στις Σέρρες, στο Πλατύ Ημαθίας, ζητά με σημερινή (28-9-2016) επιστολή της προς τον Πρόεδρο της ΕΒΖ η βουλευτής Σερρών της ΝΔ κ. Φωτεινή Αραμπατζή.

Η Σερραία βουλευτής αναφέρει ότι σύμφωνα με δηλώσεις των εκπροσώπων των παραγωγών, από τους 45.000 τόνους τεύτλων, που έχουν σπαρεί στην περιοχή των Σερρών τη φετινή χρονιά, μόνο οι 6.000 έχουν μεταφερθεί στο εργοστάσιο του Πλατέως αφού, σύμφωνα και πάλι με τις διαμαρτυρίες των παραγωγών, δεν τηρείται το πρόγραμμα μεταφοράς των τεύτλων, που είχε καταρτίσει η ΕΒΖ καθώς η μεταφορική εταιρεία διαθέτει για τον σκοπό αυτό μόλις 5-6 φορτηγά ημερησίως, όταν θα έπρεπε να μπουν στη μεταφορική διαδικασία περί τα 25-30 οχήματα.

Συνέπεια της καθυστέρησης αυτής, όπως χαρακτηριστικά τονίζει, είναι να μένουν τα τεύτλα στα χωράφια σε μία εποχή, που ήδη έχουν αρχίσει οι βροχές, με αποτέλεσμα να μειώνεται ο ζαχαρικός τίτλος (POL) και να μπαίνει σε κίνδυνο η παραγωγή.

Επισημαίνει δε ότι εάν και εφόσον υπάρχει πλημμελής εκτέλεση της συμβατικής υποχρέωσης της ΤΡΑΙΝΟΣΕ προς την ΕΒΖ αναφορικά με την μεταφορά των τεύτλων σε βαγόνια, όπως ο ίδιος ο Πρόεδρος της ΕΒΖ παραδέχθηκε σε ραδιοφωνική του συνέντευξη, η διοίκηση της ΕΒΖ οφείλει να κινηθεί σχετικώς νομικά προκειμένου να προασπίσει τα συμφέροντα των παραγωγών, η οικονομική βιωσιμότητα των οποίων ήδη κλονίζεται από την φοροεπιδρομική πολιτική της Κυβέρνησης.

Πηγή: agronews.gr