Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2016

ΗΠΑ: «Το τρένο δεν φρέναρε ποτέ...» Δείτε εικόνες και βίντεο.

ΜΙΑ ΝΕΚΡΗ ΚΑΙ 100 ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ ΣΤΟ ΧΟΜΠΟΚΕΝ ΣΤΗ ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ


Μια νεκρή, πάνω από 100 τραυματίες και εικόνες καταστροφής άφησε πίσω του ένα τρένο σε σταθμό το Νιού Τζέρσεϊ την Πέμπτη. «Το τρένο πέταξε στον αέρα» δήλωσε ένας αυτόπτης μάρτυρας. «Δεν φρέναρε ποτέ…» είπε άλλος παρευρισκόμενος.
Τρένο που μετέφερε περίπου 250 επιβάτες σε ώρα αιχμής, περίπου ένα τέταρτο πριν τις 9πμ, δεν φρέναρε εγκαίρως, ανέβηκε στην αποβάθρα και στη συνέχεια «καρφώθηκε» στον τοίχο του ιστορικού σταθμού Χόμποκεν. 
Παρότι οι πρώτες πληροφορίες έκαναν λόγο για τρεις νεκρούς, οι αρμόδιες αρχές ανέφεραν ότι μόνο μια γυναίκα σκοτώθηκε. Λίγη ώρα αργότερα, το γραφείο του ιατροδικαστή του Νιού Τζέρσεϊ ανακοίνωσε ότι νεκρή είναι η 34χρονη Φαμπιόλα Μπιταρ ντε Κρουν κάτοικος του Χόμποκεν. 

H Φαμπιόλα Μπιταρ ντε Κρουν

«Είναι μια απίστευτη τραγωδία» δήλωσε ο κυβερνήτης του Νιού Τζέρσεϊ Κρις Κρίστι, που παραχώρησε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον κυβερνήτη της Νέας Υόρκης Άντριου Κουόμο. 
Αμερικανικά ΜΜΕ μεταδίδουν ότι οι αρκετοί από τους τραυματίες νοσηλεύονται σε νοσοκομεία της περιοχής σε σοβαρή κατάσταση ενώ εκφράζουν φόβους ότι ο απολογισμός της τραγωδίας θα  αυξηθεί.
Ο Μάικλ Λάρσον, υπάλληλος του σταθμού, βρισκόταν στη θέση του κατά τη σύγκρουση. Όπως είπε ο ίδιος στην εφημερίδα New York Times, μόλις αντελήφθη τι είχε συμβεί άρχισε να βοηθάει τους τραυματίες του πρώτου βαγονιού. 


«Το πρώτο βαγόνι ήταν κατεστραμμένο. Είχε πέσει η οροφή, τα καθίσματα είχαν σπάσει…» είπε ο ίδιος, και συνέχισε: «Μια από τις χειρότερες ημέρες που έχω δει…». 


Τι λένε αυτόπτες μάρτυρες 

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, το τρένο δεν ελάττωσε ταχύτητα την ώρα που μπήκε στο σταθμό. «Δεν σταμάτησε ποτέ. Πήγαινε πολύ γρήγορα και “φρέναρε” ουσιαστικά πάνω στην αποβάθρα» δήλωσε στο δίκτυο WNBC-TV της Νέας Υόρκης η Νάνσι Μπίντο, που βρισκόταν εκείνη την ώρα στον σταθμό. 

«Το επόμενο λεπτό, σκάβαμε μέσα στην πλατφόρμα» είπε ο επιβάτης Bhagyesh Shah στο NBC της Νέας Υόρκης, και συνέχισε: «Ήταν για μόλις μερικά δευτερόλεπτα αλλά μου φάνηκε σαν αιωνιότητα». 
«Καλώδια ήταν εκτεθειμένα, νερό έπεφτε από την οροφή και άνθρωποι προσπαθούσαν να βγουν από τα παράθυρα…» ανέφερε ο Μπεν Φέρκλοου, που βρισκόταν στο σταθμό. 
Οι αρμόδιες αρχές έχουν ήδη ξεκινήσει να διερευνούν τα αίτια της τραγωδίας, η οποία φαίνεται να οφείλεται σε ανθρώπινο λάθος.




Πηγή: ethnos.gr