Πέμπτη 28 Ιουλίου 2016

Διαρκείς συναγερμοί...

Πριν από τρεις μέρες ήταν ένας «συναγερμός» σε σταθμό του μετρό στο Λονδίνο, για τον οποίο οι αρχές τελικά είπαν ότι το «ύποπτο» όχημα δεν είχε κάτι ύποπτο. Την ίδια μέρα, «συναγερμός» σήμανε και στο κέντρο του Μιλάνου, όπου επίσης το σήμα μετά ακυρώθηκε.
Χτες, ήταν η σειρά του αεροδρομίου στη Γενεύη, όπου μετά από μια «ανώνυμη κλήση για ύπαρξη βόμβας», επίσης έκαναν το γύρο του κόσμου «σενάρια» για νέα πιθανή «τρομοκρατική επίθεση». Την προηγούμενη βδομάδα, ήταν ένας φοιτητής που μελετούσε τα ραδιοκύματα στο κέντρο των Βρυξελλών και επειδή φορούσε παλτό και από αυτό προεξείχαν καλώδια, στάθηκε αφορμή για ευρεία αστυνομική επιχείρηση.
Χωρίς να μπορεί κανένας να γνωρίζει ή να συμπεράνει πόσο αληθινά μεγάλος είναι ο «κίνδυνος» που κινητοποιεί κάθε φορά τις αρχές, γεννιούνται δικαιολογημένα ερωτήματα για τις σκοπιμότητες που εξυπηρετεί η αμεσότητα με την οποία τέτοια περιστατικά γίνονται ακαριαία πρώτη είδηση, συνδέονται με το μακελειό στη Νίκαια ή το λουτρό αίματος στην Κωνσταντινούπολη, τρέφουν μια τρομοϋστερία άκρως πολύτιμη για τα αντιλαϊκά σχέδια που αυξάνονται σε όλα τα επίπεδα...

Πηγή: rizospastis.gr