Πέμπτη 28 Ιουλίου 2016

Η τρομοκρατία στην Ευρώπη: Ο χάρτης των επιθέσεων.

Φωτογραφία: Daily MailΟΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ 2014 ΕΩΣ ΣΗΜΕΡΑ

Η Γηραιά Ήπειρος έχει μετατραπεί σε Ήπειρο του Θανάτου. Η Ευρωπαϊκή Ένωση που δημιουργήθηκε με σκοπό την διατήρηση της ειρήνης στην ευρύτερη περιοχή –τουλάχιστον έτσι ισχυρίζονται στις διακηρύξεις- δοκιμάζεται συνεχώς από τις επιθέσεις που έχουν σκοπό την δολοφονία απλών πολιτών.
Οι μακελάρηδες του Ισλαμικού Κράτους αφού ξεκίνησαν με αποκεφαλισμούς, πλέον έχουν στα στρατεύματα τους Ευρωπαίους πολίτες με καταγωγή από χώρες της Μέσης Ανατολής και την Αφρικής οι οποίοι μπαίνουν νόμιμα στις χώρες όπου είναι υπήκοοι και σκορπούν τον θάνατο. Από το 2014 μέχρι και σήμερα 443 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους και χιλιάδες έχουν τραυματιστεί από τις επιθέσεις τρομοκρατικών οργανώσεων. 
Πόσες όμως επιθέσεις έχουν διενεργηθεί μέχρι σήμερα από τους τζιχαντιστές και κοινούς τρομοκράτες;
2014
Βρυξέλλες, Βέλγιο: 24 Μαΐου – 4 νεκροί
Αντισημιτιστής επιτέθηκε με όπλο και πυροβόλησε τρεις επισκέπτες του Εβραϊκού Μουσείου στις Βρυξέλλες. 3 άνθρωποι (2 τουρίστες από το Ισραήλ) σκοτώθηκαν επί τόπου και ακόμα ένας εξέπνευσε στο νοσοκομείο.
Τουρ, Γαλλία: 20 Δεκεμβρίου – Τρεις τραυματίες
Ένας Γάλλος μουσουλμάνος έπεσε νεκρός από τα πυρά της αστυνομίας αφού πρώτα επιτέθηκε σε τρεις ανθρώπους μέσα σε αστυνομικό τμήμα με μαχαίρι. Ο Bertrand Nzohabonayo ήταν Γάλλος υπήκοος με καταγωγή από το Μπουρούντι, γεννημένος το 1994.
Ντιζόν, Γαλλία: 21 Δεκεμβρίου – 11 τραυματίες
13 άνθρωποι τραυματίστηκαν από έναν ψυχοπαθή που έπεσε με το αυτοκίνητο πάνω τους φωνάζοντας «Ο Αλλάχ είναι μεγάλος». Ο οδηγός πιστεύεται πως ήταν μεθυσμένος και συνελήφθη από την αστυνομία.
Νάντη, Γαλλία: 22 Δεκεμβρίου – 11 τραυματίες
11 άνθρωποι τραυματίστηκαν όταν ο οδηγός ενός μικρού φορτηγού έπεσε πάνω τους την ώρα που ψώνιζαν στην χριστουγεννιάτικη αγορά. Στη συνέχεια ο οδηγός επιχείρησε να αυτοκτονήσει μαχαιρώνοντας πολλές φορές τον εαυτό του μπροστά στον κόσμο. Πέντε άνθρωποι νοσηλεύτηκαν στο νοσοκομείο.
2015
Παρίσι, Γαλλία: 7 Ιανουαρίου – 12 νεκροί
Δύο άνδρες με full face (αδερφοί Κουασί) εισέβαλαν μέσα στα γραφεία του σατηρικού περιοδικού Charlie Hebdo για να πάρουν εκδίκηση για ένα σκίτσο που απεικόνιζε τον προφήτη Μωάμεθ.
Παρίσι 8 Ιανουαρίου – 1 νεκρός
Στα νότια προάστια του Παρισιού ένας οπλισμένος άνδρας επιτέθηκε  και σκότωσε μία γυναίκα αστυνομικό πριν δραπετεύσει. Η συγκεκριμένη επίθεση πιστεύεται πως έχει σχέση με αυτή στο Charlie Hebdo.
Παρίσι 9 Ιανουαρίου – 4 νεκροί
Ένας άνδρας εισέβαλε σε εβραϊκό παντοπωλείο και κρατούσε όμηρους τους πελάτες. Η αστυνομία περικύκλωσε το κτήριο και μετά από συντονισμένη επιχείρηση τον εξόντωσε. Τέσσερις όμηροι βρέθηκαν νεκροί μέσα στο παντοπωλείο.
Κοπεγχάγη, Δανία: 14-15 Φεβρουαρίου – 2 νεκροί
Ένας άνδρας επιτέθηκε σε εκδήλωση ενός καλλιτέχνη που σατήριζε τον προφήτη Μωάμεθ. Μετά από μερικές ώρες, ακόμα ένας άνδρας επιτέθηκε με όπλο σε συναγωγή και σκότωσε δύο ανθρώπους ενώ τραυμάτισε πέντε αστυνομικούς.
Παρίσι, Γαλλία: 19 Απριλίου – Ένας νεκρός
Μία Γαλλίδα σκοτώθηκε από έναν άνδρα που επιχείρησε να επιτεθεί σε εκκλησία
Ζβόρνικ, Βοσνία Ερζεγοβίνη: 27 Απριλίου – Ένας νεκρός
Οπλισμένος άνδρας φώναξε «Αλλάχ Ουάκμπαρ» και επιτέθηκε σε ένα αστυνομικό τμήμα της Βοσνίας Ερζεγοβίνης σκοτώνοντας τέσσερις αστυνομικούς και τραυμάτισε δύο πριν αυτοκτονήσει.
Ντιγιάρμπακιρ, Τουρκία: 5 Ιουνίου – 5 νεκροί, πάνω από 100 τραυματίες
Δύο εκρήξεις σε συλλαλητήριο Κούρδων είχαν σαν αποτέλεσμα τον θάνατο δύο ανθρώπων και τον τραυματισμό πάνω από 100.
Λιόν, Γαλλία: 26 Ιουνίου – Ένας νεκρός
Ένας εργάτης εργοστασίου επιτέθηκε στον ιδιοκτήτη και του έκοψε το κεφάλι. Στη συνέχεια κρέμασε σημαίες του Ισλαμικού Κράτους στην είσοδο.
Άγκυρα, Τουρκία: 10 Οκτωβρίου – 102 νεκροί, πάνω από 400 τραυματίες
Οι τζιχαντιστές τοποθέτησαν δύο βόμβες σε ειρηνική διαδήλωση.
Παρίσι, Γαλλία: 13 Νοεμβρίου – 137 νεκροί, 400 τραυματίες
Συντονισμένες επιθέσεις στο Stade de France, μαγαζιά, εστιατόρια και το Μπατακλάν είχαν σαν αποτέλεσμα την χειρότερη επίθεση στα χρονικά της ΕΕ.
Σεράγεβο, Βοσνία Ερζεγοβίνη: 18 Νοεμβρίου – Δύο νεκροί
Η συγκεκριμένη επίθεση διενεργήθηκε από έναν μοναχικό λύκο και είχε σαν αποτέλεσμα τον θάνατο δύο στρατιωτών και τον τραυματισμό άλλων πέντε.
2016
Βρυξέλλες, Βέλγιο: 22 Μαρτίου – 35 νεκροί και πάνω από 300 τραυματίες
Δύο καμικάζι αυτοκτονίας επιτέθηκαν στο αεροδρόμιο Ζάβεντεμ. Ακόμα μία βόμβα εξερράγη στο σταθμό του μετρό Μάαλμπεκ.
Μάγκανβιλ, Γαλλία: 14 Ιουνίου – 2 νεκροί
Ένας άνδρας εισέβαλλε στο σπίτι μιας οικογένειας και μαχαίρωσε έναν αστυνομικό και την σύζυγο του. Ο δράστης είχε ορκιστεί πίστη στο Ισλαμικό Κράτος.
Κωνσταντινούπολη, Τουρκία: 28 Ιουνίου – 41 νεκροί και πάνω από 230 τραυματίες
Τρεις εκρήξεις στο αεροδρόμιο «Ατατούρκ» είχαν σαν αποτέλεσμα τον θάνατο 41 ανθρώπων.
Νίκαια, Γαλλία: 14 Ιουλίου – 84 νεκροί
Ένας Γάλλος υπήκοος με καταγωγή από την Τυνησία σκόρπισε τον θάνατο με το φορτηγό του την ημέρα της Βαστίλης, στην παραλιακή οδό της Νίκαιας.
Wurzburg, Γερμανία: 18 Ιουλίου – 5 τραυματίες
Ένας 17χρονος που είχε ζητήσει άσυλο στη Γερμανία εισέβαλε σε τρένο και τραυμάτισε πέντε επιβάτες με τσεκούρι. Το ISIS ανέλαβε επισήμως την ευθύνη.
Μόναχο, Γερμανία: 22 Ιουλίου – 9 νεκροί
Ένας 18χρονος ιρανογερμανός σκόρπισε τον θάνατο πυροβολώντας αδιακρίτως σε εμπορικό κέντρο και ταχυφαγείο. Η συγκεκριμένη επίθεση έγινε στην επέτειο της μαζικής δολοφονίας στη Νορβηγία όπου ο Άντερς Μπρέιβικ σκότωσε 77 νέους ανθρώπους.
Άνσμπαχ, Γερμανία: 24 Ιουλίου – 15 νεκροί
Ένας Σύρος τραυμάτισε 15 ανθρώπους στην προσπάθεια του να ανατιναχθεί μέσα σε μουσικό φεστιβάλ. Την ευθύνη ανέλαβε επισήμως το Ισλαμικό Κράτος. Ο 27χρονος δράστης είχε πάει στη Γερμανία πριν από δύο χρόνια και είχε κάνει αίτημα για άσυλο. Είχε απασχολήσει και στο παρελθόν τις αρχές.
Ρουέν, Γαλλία: 26 Ιουλίου – Ένας νεκρός
Δύο νέοι εισέβαλαν σε εκκλησία και αποκεφάλισαν τον παπά.

Πηγή: eleftherostypos.gr