Τρίτη 26 Ιουλίου 2016

Από εκεί ξεκινούν τα πιο μαγικά ταξίδια – Μοναδικοί σταθμοί τρένων σε όλο τον κόσμο.

ΚΛΑΣΙΚΟΙ 'Η ΦΟΥΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΙ, ΜΕ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑ

Ένα ταξίδι με τρένο είναι πάντα ιδιαίτερα ατμοσφαιρικό. Όταν αφετηρία του όμως αποτελεί ένας τέτοιος σταθμός, τότε η διαδρομή αποκτά μεγαλύτερη μαγεία.
Το CNN έψαξε και βρήκε τους πιο θεαματικούς σταθμούς, είτε τρένων, είτε μετρό, σε όλο τον κόσμο.
Άλλοι με κλασική αρχιτεκτονικοί, άλλοι με φουτουριστικό σχεδιασμό που έρχεται από το μέλλον, σίγουρα είναι μοναδικοί.

St Pancras International, Λονδίνο
Σταθμός με... καλλιτεχνικές ανησυχίες. Την περασμένη εβδομάδα ανακοινώθηκε πως θα φιλοξενήσει μία έκθεση γλυπτών που θα κρέμονται από την οροφή.

Grand Central Terminal, Νέα Υόρκη
Με εντυπωσιακό εσωτερικό χώρο, χτίστηκε το 1913 και οι μαρμάρινες σκάλες του με τους χαρακτηριστικούς πολυελαίους τον κάνουν από τους πιο αναγνωρίσιμους σταθμούς στον κόσμο, ενώ έχει αποτελέσει σκηνικό αναρίθμητων ταινιών.

Atocha, Μαδρίτη
Ο μεγαλύτερος σταθμός της ισπανικής πρωτεύουσας, από όπου περνούν κάθε είδους τρένα- από υπερταχείες έως τοπικές γραμμές- και μάλιστα διαθέσει εσωτερικό κήπο 4.000 τετραγωνικών γεμάτο τροπικά φυτά και λουλούδια.

Liège-Guillemin, Λιέγη
Δεν είναι από τους πιο πολυσύχναστους του Βελγίου, αλλά ο μοντέρνος σχεδιασμός του από γυαλί και μέταλλο τον έχει κάνει ήδη να ξεχωρίζει.

Chhatrapati Shivaji Terminus, Μουμπάι
Δεν είναι απλά σταθμός, αποτελεί μνημείο Παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO. Οι γοτθικοί πυργίσκοι του και οι πέτρινοι θόλοι «πρωταγωνίστησαν» και στο Slumdog Millionaire.

Flinders Street Station, Μελβούρνη
Εχει συμπληρώσει έναν αιώνα ζωής και αυτό το αριστοκρατικό κίτρινο κτίριο με τον χάλκινο θόλο ακόμη υποδέχεται καθημερινά περίπου 110.000 επιβάτες.

Union Station, Λος Αντζελες
Μοιάζει περισσότερο με ισπανική εκκλησία, αλλά είναι από τους πιο πολύβουους σταθμούς της Καλιφόρνια. Περισσότεροι από 60.000 επιβάτες περιμένουν καθημερινά στις φανταχτερές αίθουσες αναμονής ή τους περιποιημένους κήπους του.

Milano Centrale, Μιλάνο
Ο εντυπωσιακός σταθμός έχει απίστευτα μαρμάρινα πατώματα και μία πλειάδα αγαλμάτων. Μετρώντας 82 χρόνια ζωής, έχει κερδίσει την καρδιά άπειρων επιβατών που πέρασαν από εκεί.

Dostoyevskaya Μetro station, Μόσχα
Το μεγαλύτερο μέρος του δικτύου του μετρό στη ρωσική πρωτεύουσα είναι διακοσμημένο με στοιχεία που παραπέμπουν στη ρωσική τέχνη. Στο συγκεκριμένο, ο Φιοντόρ Ντοστογέφσκι παρακολουθεί βλοσυρός τον κόσμο.

Gare du Nord, Παρίσι
Αυτός ο γιγάντιος σταθμός είναι ο πιο πολυάσχολος της Ευρώπης, καθώς έχει πλειάδα δρομολογίων τόσο για τη Γαλλία, όσο και για πολλές χώρες. Πάνω από 190 εκατ. άτομα περνούν τη διάσημη πλίνθινη είσοδό του κάθε χρόνο.

Kuala Lumpur Railway Station, Κουάλα Λουμπούρ
Υποδέχθηκε το πρώτο δρομολόγιο το 1910 και διαθέτει εντυπωσιακό αρχιτεκτονικό στυλ που συνδυάζει πολλές τεχνικές.

Ριάντ
Δεν είναι έτοιμο ακόμη, αλλά μόλις κατασκευαστεί θα κλέψει την παράσταση. Είναι μία από τις δημιουργίες της περίφημης Ζάχα Χαντίντ και έργο της συγκεκριμένης δεν μπορεί να περάσει ποτέ απαρατήρητο.

Πηγές: CNN,iefimerida.gr