Τετάρτη 29 Ιουνίου 2016

Βρετανία: Έξαρση ρατσιστικής οργής μετά το Brexit.

Απίστευτο περιστατικό με πρωταγωνιστές τρεις νεαρούς Βρετανούς συνέβη μέσα σε τραμ στο Μάντσεστερ


Ελάχιστες μόνο ημέρες μετά την απόφαση για Brexit πληθαίνουν οι καταγγελίες μειονοτήτων πως βιώνουν ρατσιστικές συμπεριφορές από ομάδες βρετανών, οι οποίες πολλές φορές δεν μένουν μόνο στη φραστική επίθεση.
Χαρακτηριστικό είναι και το περιστατικό που έχει καταγράφει σε ερασιτεχνικό βίντεο μέσα σε τραμ στο οποίο δύο νεαροί Άγγλοι επιτίθενται σε πολύ έντονο ύφος σε μετανάστη.

Για τα συγκεκριμένα περιστατικά ρατσιστικής έξαρσης πήρε εχθές επίσημα θέση και ο Ντέιβιντ Κάμερον ο οποίος μιλώντας στη Βουλή των Κοινοτήτων υπογράμμισε «σε περιστατικά ρατσισμού θα δείξουμε μηδενική ανοχή. Δεν θα ανεχθούμε την έξαρση του ρατσισμού στη Μεγάλη Βρετανία».

Ένα απίστευτο περιστατικό με πρωταγωνιστές τρεις νεαρούς Βρετανούς συνέβη μέσα σε τραμ στο Μάντσεστερ. Οι τρεις νεαροί ηλικίας 20, 18 και 16 ετών επιδόθηκαν σε άνευ προηγουμένου ρατσιστικό παραλήρημα σε βάρος επιβατών του τραμ τους οποίους θεώρησαν μετανάστες.

Οι έφηβοι ζήτησαν με προκλητικό τρόπο από επιβάτες να φύγουν από την Βρετανία, καθώς κατά τους ίδιους μετά το δημοψήφισμα θα έπρεπε να έχουν απελαθεί.
«Κατεβείτε από το τραμ τώρα. Γυρίστε πίσω στην Αφρική», ήταν μερικά από τα λόγια που εκστόμιζαν στους επιβάτες.

Μάλιστα, κάποιος από τους νεαρούς φέρεται να εκτοξεύει και ένα μπουκάλι μπίρα κατά των επιβατών. Οι επιβάτες πάντως έδειξαν ιδιαίτερα εκνευρισμένοι από τη συμπεριφορά τους λέγοντας χαρακτηριστικά ότι είναι «ντροπή για την Αγγλία».

Οι τρεις νεαροί πάντως συνελήφθησαν από την Μητροπολιτική Αστυνομία του Μάντσεστερ, ενώ οι αστυνομικοί ευχαρίστησαν τους πολίτες που δημοσιοποίησαν το βίντεο.


Πηγή: newsbeast.gr