Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2016

Ινδία: Ο Ολάντ, η Σεγκολέν και ο Φαμπιούς παίρνουν το μετρό του Νέου Δελχί. Δείτε εικόνες.

Ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ και ο Ινδός πρωθυπουργός Ναρέντα Μόντι πήραν μαζί το μετρό στο Νέο Δελχί, στις 25 Ιανουαρίου 2016.

Ο Γάλλος πρόεδρος βρίσκεται σε επίσημη επίσκεψη στην Ινδία και κατέβηκε τις κυλιόμενες για να πάρει το μετρό στην πιο μολυσμένη πόλη του κόσμου. Κατευθυνόταν προς τα κεντρικά της Διεθνούς Ενωσης Ηλιακής Ενέργειας, τα οποία εγκαινιάστηκαν σε ένα προάστιο της ινδικής πρωτεύουσας.


Ο Ολάντ συνοδευόταν από τον Ινδό πρωθυπουργό, από τον υπουργό του Εξωτερικών Λορέν Φαμπιούς, την υπουργό Ενέργειας και Οικολογίας Σεγκολέν Ρουαγιάλ και φωτογράφους. Ολοι κατέβηκαν στο μετρό για να αποδείξουν ότι η Ινδία θα κρατήσει τις υποσχέσεις της για μείωση των εκπομπών ρύπων.
Η επίσκεψη δεν είναι στόχο βέβαια αποκλειστικά την οικολογία. Η Γαλλία πούλησε στην Ινδία αεροπλάνα Rafale και το συμβόλαιο πώλησης περιλαμβάνει πολλά δις ευρώ.





Ο Ολάντ είχε την ευκαιρία, κατά τη διάρκεια ομιλίας του από το Νέο Δελχί, να επαναλάβει την πρόθεσή του να συνεργαστεί εναντίον της τρομοκρατίας και ειδικότερα να κόψει τις οδούς εμπορίου που χρηματοδοτούν την τρομοκρατική οργάνωση του ισλαμικού κράτους.


Πηγή: iefimerida.gr