Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2016

Σουηδία: Συνελήφθη ο Τυνήσιος που έφτυσε και χτύπησε γυναίκα στο μετρό της Στοκχόλμης.


Χαρακτηρίστηκε «ο πιο μισητός άνθρωπος της Σουηδίας».

Αναμένεται να απελαθεί στη Δανία - Είχε ζητήσει άσυλο από τη Σουηδία τον περασμένο ΟκτώβριοΤο βίντεο με τον άνδρα να φτύνει και να χτυπάει μία γυναίκα, η οποία περπατούσε μαζί με τα δύο παιδιά της σε σταθμό μετρό της Στοκχόλμης, έκανε το γύρο του κόσμου.
Ο άνδρας που καταγράφηκε από το κλειστό κύκλωμα του σταθμού Gamla Stan πρώτα να επιχειρεί να ληστέψει μία ηλικιωμένη γυναίκα και στη συνέχεια να επιτίθεται στη μητέρα, η οποία προσπάθησε να τον αποτρέψει, συνελήφθη από τη σουηδική αστυνομία χάρη στην αναπαραγωγή των επίμαχων πλάνων.

Μετά τη δημοσιοποίηση του βίντεο από τη σουηδική αστυνομία, ο άνδρας χαρακτηρίστηκε ως «ο πιο μισητός άνθρωπος της Σουηδίας», αλλά χάρη σε αυτό αναγνωρίστηκε και συνελήφθη.

Ο επίδοξος ληστής αποδείχθηκε ότι είναι Τυνήσιος, ο οποίος τον περασμένο Οκτώβριο είχε ζητήσει άσυλο από τη Σουηδία. Το αίτημά του, ωστόσο, δεν είχε γίνει αποδεκτό και έκτοτε ζούσε σε καταφύγιο προσφύγων.

Έπειτα από την απόπειρα ληστείας και τη βίαιη επίθεση ενάντια στη μητέρα, την οποία πρώτα χτύπησε, κλώτσησε και στη συνέχεια επέστρεψε για να τη φτύσει, οι τοπικές αρχές αποφάσισαν την απέλασή του.

Εντούτοις, όπως επισημαίνουν τοπικά δημοσιεύματα, δεν πρόκειται να απελαθεί στη χώρα καταγωγής του, αλλά στη Δανία από όπου πέρασε για να φτάσει στη Σουηδία. 

Οι αρμόδιες αρχές της Δανίας αποδέχθηκαν να παραλάβουν τον Τυνήσιο, ενώ σύμφωνα με το δίκτυο Online Post, μέλη του προσωπικού του καταφυγίου προσφύγων αναγνώρισαν τον δράστη και τον κατήγγειλαν στην αστυνομία της Σουηδίας. 

«Προς το παρόν ο άνδρας τελεί υπό κράτηση μέχρι τη δίκη, αλλά αρνείται τις κατηγορίες», επισημαίνει τοπική εφημερίδα που επικαλείται δηλώσεις του δικηγόρου του Τυνήσιου.



Πηγή: protothema.gr