Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2015

Ηρεμία στην Ειδομένη μετά την ένταση που προηγήθηκε.

Εκτονώνεται η κατάσταση στα σύνορα.

Προς εκτόνωση οδεύει η κατάσταση στην Ειδομένη μετά τα σοβαρά επεισόδια ανάμεσα σε οικονομικούς μετανάστες από την Ασία και την Αφρική και την αστυνομία της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας στη «νεκρή ζώνη», τα οποία ακολούθησαν το περιστατικό με την ηλεκτροπληξία ενός Μαροκινού στην σιδηροδρομική γραμμή.
Η αστυνομία της ΠΓΔΜ, που απάντησε με χειροβομβίδες κρότου λάμψης και περιορισμένη χρήση χημικών στις πέτρες και τα ξύλα που εκσφενδόνιζαν εναντίον των ανδρών της οι μετανάστες ενίσχυσε τις δυνάμεις της και προς το παρόν επικρατεί σχετική ηρεμία.

Ωστόσο τα νεύρα είναι τεντωμένα και ανά πάσα στιγμή η υποβόσκουσα συσσωρευμένη οργή μπορεί να εκδηλωθεί με αφορμή ακόμα και ένα τυχαίο περιστατικό, όπως έδειξε και η περίπτωση της ηλεκτροπληξίας του Μαροκινού.

Δεκάδες μετανάστες εξακολουθούν να παραμένουν στην σιδηροδρομική γραμμή αποκλείοντας κάθε κίνηση αμαξοστοιχιών, ενώ δυνάμεις της ελληνικής αστυνομίας επιτηρούν την παραμονή προσφύγων και μεταναστών στον ίδιο χώρο για την αποτροπή ενδεχόμενων μεταξύ τους συμπλοκών.

Εν τω μεταξύ όπως δήλωσε στο ΑΠΕ ΜΠΕ, ο πρόεδρος του Κέντρου Υγείας Πολυκαστρου, όπου διακομίστηκε αρχικά ο νεαρός Μαροκινός, κ. Περπερίδης, ο τραυματίας κατέληξε στο νοσοκομείο του Κιλκίς, όπου νοσηλεύεται με εγκαύματα εκτός κίνδυνου.

Πίσω από τα σύνορα, στην μεθόριο της ΠΓΔΜ ο στρατός συνεχίζει τις εργασίες για την ανέγερση του συρμάτινου τείχους, ενώ στην Ειδομένη καταφθάνουν διαρκώς λεωφορεία με πρόσφυγες και οικονομικούς μετανάστες που καλούνται να περάσουν μια ακόμα δύσκολη νύχτα σε σκηνές, υπνόσακους ή κάτω από τα δέντρα.

Πηγή: newsbeast.gr