Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2015

Οι μετανάστες κατέλαβαν τη σιδηροδρομική γραμμή στην Ειδομένη.

ΣΚΗΝΙΚΟ ΕΝΤΑΣΗΣ
Περισσότερα από 120 φορτία με εμπορεύματα και πρώτες ύλες έχουν εγκλωβιστεί στις δύο πλευρές των συνόρων Ελλάδας - ΠΓΔΜ, λόγω της κατάληψης της σιδηροδρομικής γραμμής στην Ειδομένη από μετανάστες που διαμαρτύρονται γιατί δεν τους επιτρέπεται η διέλευση από τις Aρχές της γειτονικής χώρας.
Οι εξαγωγείς της Βόρειας Ελλάδας ζητούν από την κυβέρνηση να βρει άμεσα λύση για την απελευθέρωση της γραμμής, καθώς αδυνατούν να επωμιστούν το επιπλέον κόστος και την καθυστέρηση που συνεπάγεται η αποστολή εμπορευμάτων από την εναλλακτική διαδρομή μέσω Βουλγαρίας.
Αυτήν τη διαδρομή ακολουθούν από την περασμένη Παρασκευή οι σχεδόν καθημερινές εμπορικές αμαξοστοιχίες της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, που έχουν μισθωθεί από την COSCO, μεταφέροντας εμπορεύματα από τις αγορές της Ασίας προς την Κεντρική Ευρώπη, με επιπλέον κόστος 5.000 ευρώ ανά συρμό και με καθυστέρηση σχεδόν 15 ωρών.
«Η διαδρομή μέσω Βουλγαρίας, πέρα από τα επιπλέον χιλιόμετρα που σημαίνουν επιπλέον πετρέλαια, προσθέτει άλλη μία χώρα στη διαδρομή, τη Βουλγαρία, όπου πρέπει να πληρωθούν τέλη και αμοιβή μηχανοδηγού», εξήγησε στο «Εθνος» πηγή της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.
Η εταιρεία, που δρομολογεί 24 συρμούς της COSCO μηνιαίως από το Θριάσιο ως την Ουγγαρία, έχει ζητήσει από το υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων την απελευθέρωση της γραμμής.

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: ΒΑΣΙΛΗΣ ΙΓΝΑΤΙΑΔΗΣ
Πηγή: ethnos.gr