Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2015

Κίνα: Συμφωνίες ύψους 1,5 δισ. δολαρίων με την Σερβία,στους τομείς των συγκοινωνιών και της ενέργειας.

Αποτέλεσμα εικόνας για Σιδηροδρομος ΣερβιαςΣυμφωνίες ύψους ενάμισι δισεκατομμυρίου δολαρίων αναμένεται να υπογράψει με την κινέζικη ηγεσία ο πρωθυπουργός της Σερβίας κ. Αλεξαντερ Βουτσιτς στο περιθώριο της συνόδου κορυφής Κίνας και δέκα έξι χωρών της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης που διεξάγεται στην πόλη Σοτσοούου.
Ο Αλεξάννταρ Βούτσιτς από το βήμα της Συνόδου επισήμανε ότι οι συμφωνίες αφορούν έργα υποδομής στους τομείς των συγκοινωνιών και της ενέργειας. 
Ειδικότερα ο κ. Βούτσιτς μιλώντας στην σερβική τηλεόραση είπε ότι οι συμφωνίες αφορούν στον εκσυγχρονισμό του σιδηροδρομικού δικτύου Βελιγράδι-Βουδαπέστη που θα ολοκληρωθεί σε δύο χρόνια, την κατασκευή θερμοηλεκτρικού σταθμού που θα χρησιμοποιεί ως καύσιμο απόβλητα, την συμμετοχή εταιριών από την Κίνα στην κατασκευή του ευρωπαϊκού αυτοκινητόδρομου που οδηγεί προς Βουλγαρία και Τουρκία, ενώ θα υπογραφεί και πρωτόκολλο κατανόησης για την μεγαλύτερη σερβική χαλυβουργία στο Σμεντέρεβο για την οποία εκδήλωσαν ενδιαφέρον Κινέζοι επενδυτές.


Πηγή: news.in.gr